coffee430coffee 發表於 2020-6-19 06:24

targethim 發表於 2020-6-19 00:58
Thanks
我睇戲老婆聽歌
因為Bose 有得試 佢成set個包圍感唔錯 但又心思思想要埋atoms

帶老婆大人去試吓用Q80R聽歌嘅表現,睇吓佢滿唔滿意先再考慮。。。

你今年忍得住唔玩atmos,下年都係忍唔住想試吓atmos(我自己就係咁),所以係買之前做好功課,去試多D,了解多D,究竟要聽歌嘅質素,定要睇電影嘅效果,因為買一件符合自己要求同效果嘅產品先會用得開心。。。

(純粹個人見解,非專家意見){:1_259:}

Giogio 發表於 2020-6-19 09:11

coffee430coffee 發表於 2020-6-19 06:07
因為條電源線導電能力高咗D,再加上有屏蔽阻隔咗D電感干擾,令到畫面雜訊少D,毛噪少D,所以光咗D,銳利 ...

師兄 睇左咁多版一直對此線材非常感興趣
可否公開此線盧山真面目讓小弟學習下
負擔得起都想入條玩下

smallman101 發表於 2020-6-19 09:46

師兄可唔可以pm我,謝謝{:1_347:}

coffee430coffee 發表於 2020-6-19 13:10

Giogio 發表於 2020-6-19 09:11
師兄 睇左咁多版一直對此線材非常感興趣
可否公開此線盧山真面目讓小弟學習下
負擔得起都想入條玩下

其實只係比原裝線好嘅電源線,優點就係唔貴,所以唔好用貴線去比較。。。{:6_136:}

Giogio 發表於 2020-6-19 13:26

coffee430coffee 發表於 2020-6-19 13:10
其實只係比原裝線好嘅電源線,優點就係唔貴,所以唔好用貴線去比較。。。 ...

多謝指點 但不是8字曲頭有點難攪

coffee430coffee 發表於 2020-6-19 13:36

Giogio 發表於 2020-6-19 13:26
多謝指點 但不是8字曲頭有點難攪

因為條線芯粗,的確係十分難攪。。。{:6_136:}

Laipui214 發表於 2020-6-19 14:20

其實只係比原裝線好嘅電源線,優點就係唔貴,所以唔好用貴線去比較。。。 ...

ching我搵到歐洲間影音舖有得買,但係貴3份1{:8_374:}

coffee430coffee 發表於 2020-6-19 15:19

Laipui214 發表於 2020-6-19 14:20
ching我搵到歐洲間影音舖有得買,但係貴3份1

因為條線係德國製造,所以你睇歐洲果邊D音響網站比較多講解。。。慢慢再睇吓{:1_259:}

yamabo 發表於 2020-6-19 16:08

coffee430coffee 發表於 2020-6-13 15:30
師兄你睇吓呢個帖嘅内容幫唔幫到你。。。

https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=315519&extr ...

唔該師兄,不過都唔係太明{:1_331:}

coffee430coffee 發表於 2020-6-19 19:19

yamabo 發表於 2020-6-19 16:08
唔該師兄,不過都唔係太明

係勁複雜㗎,因為係電腦軟件同硬件問題,soundbar只係接收訊號輸出音效。。。

你要努力研究吓{:1_259:}
頁: 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34
查看完整版本: 澳洲網購的Samsung Soundbar Q90R

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。