coffee430coffee 發表於 2020-6-10 03:39

louis127 發表於 2020-6-9 23:40
師兄們,明天到我收貨了。
請問要點試條bar有無問題 謝謝

恭喜晒{:6_149:}

都係用test tone去測試所有單元,試好晒之後,就睇吓有冇需要更新軟件。。。

louis127 發表於 2020-6-10 09:10

coffee430coffee 發表於 2020-6-10 03:39
恭喜晒

都係用test tone去測試所有單元,試好晒之後,就睇吓有冇需要更新軟件。。。 ...

唔該師兄{:12_730:}

louis127 發表於 2020-6-11 01:28

請問有換電源線的師兄們
你地用咩8字頭在 條bar和surround,因我覺得係要揾嘢墊高 條bar,surround先用到個8字頭
另外,睇電視有時會有大約1秒無聲。請問是咩問題?我的電視是Q80R
謝謝{:8_387:}

Laipui214 發表於 2020-6-13 01:58

coffee430coffee 發表於 2020-6-10 03:36
我冇玩線電(LPS),但有玩電線

我淨係買咗個抗EMI又唔釋放EMI同大少少A數嘅開關電源用。。。 ...

Ching可唔可以分享下個開關電源係點樣?謝謝

yamabo 發表於 2020-6-13 02:23

麻煩各大大師兄們幫忙解決一下,本人用開pc接駁到電視,而電視版子係Sony KD-55x7000d型號!之前將pc hdmi接到q90r soundbar 既hdmi 1再將q90r hdmi out接駁返電視hdmi/ARC! 但咁接駁無畫面!(因為想有Dolly ATMOS)宜家變左pc出電視hdmi,再將電視光纖接駁到q90r, 但無Dolly atmod! 有師兄們幫幫手嗎?🙏🙇

coffee430coffee 發表於 2020-6-13 15:22

Laipui214 發表於 2020-6-13 01:58
Ching可唔可以分享下個開關電源係點樣?謝謝

其實只係普通火牛咁嘅樣{:1_332:}
佢只係釋放較低EMI同唔吸收EMI,仲有條電線粗少少。。。
我都係純粹貪佢方便,1件過比較慳位同有效果就是這樣的。。。

coffee430coffee 發表於 2020-6-13 15:30

yamabo 發表於 2020-6-13 02:23
麻煩各大大師兄們幫忙解決一下,本人用開pc接駁到電視,而電視版子係Sony KD-55x7000d型號!之前將pc hdmi ...

師兄你睇吓呢個帖嘅内容幫唔幫到你。。。

https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=315519&extra=page%3D31&fromuid=105833&mobile=2

Laipui214 發表於 2020-6-13 22:14

coffee430coffee 發表於 2020-6-13 15:22
其實只係普通火牛咁嘅樣
佢只係釋放較低EMI同唔吸收EMI,仲有條電線粗少少。。。
我都係純粹貪 ...

謝謝ching分享,今日行咗ssp見到你呢個插頭都成85蚊,又無乜8字電源線選擇,D濾波拖板都幾貴下{:1_331:}最後乜都買唔到,你呢條線靚過我係ssp見到個D散線,請問係邊度買?

louis127 發表於 2020-6-14 15:30

Saisailam 發表於 2020-5-23 22:49
可以set我都set 囇,就係出唔到Dolby atoms, 得5.1

電視Q80R, Soundbar Q90R
以插對HDMI ARC
但connection用 WiFi
Soundbar Q90R (WiFi)

不能經HDMI connect, 有無師兄可以幫幫忙 {:6_147:}

coffee430coffee 發表於 2020-6-14 16:04

louis127 發表於 2020-6-14 15:30
電視Q80R, Soundbar Q90R
以插對HDMI ARC
但connection用 WiFi

師兄,你睇吓電視設定「Anynet+ (HDMI-CEC)」開咗未?
頁: 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31
查看完整版本: 澳洲網購的Samsung Soundbar Q90R

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。