Bbc1125 發表於 2019-8-2 22:19

好激氣攞咗部Pioneer LX800 4K去維修

6月24號攞部LX800去代理維修,過咗兩個星期個師傅打比我話部機試咗冇問題,我話幫我試清楚一啲,師傅話幫我試多兩日,一試就到今日部機都未有得攞,前前後後都五個星期啦,我每個星期都問部機幾時有得攞,佢每一次都話等師傅回覆,究竟發生乜嘢事,做乜嘢Pioneer啲售後服務咁差㗎!頂

danbig 發表於 2019-8-2 22:50

me too 3 week already {:1_336:}

laszloabcd 發表於 2019-8-3 00:30

吾糸甘易壞呀,壞乜?我部LX500好彩未有問題姐

ckw1 發表於 2019-8-3 09:24

我仲激氣,6月21號攞咗部LX-701去整,昨日忍不住問佢,竟然連檢查都未!,用咗年幾已過保,仲要即收300檢查費但擺咗個幾月都無做嘢,這牌子以入我的黑名單!{:1_250:}

我部機問題是在多聲道下行了30分鐘左右就打出了Fan stop字樣然後cut機,但在兩聲道下就無問題.請問有冇c hing知什麼問題

如果修理太貴就掉咗佢買過部冇咁嬲,但一定不是先鋒!,我已是壞第二部先鋒AMP.,第一部是LX73

gikifk 發表於 2019-8-3 12:17

是否你唔夠地方比佢散熱,甘好易死機

Mickey2020 發表於 2019-8-3 14:02

ckw1 發表於 2019-8-3 09:24
我仲激氣,6月21號攞咗部LX-701去整,昨日忍不住問佢,竟然連檢查都未!,用咗年幾已過保,仲要即收300檢查費但 ...

Me too, LX-701 over 4 weeks!

peter99 發表於 2019-8-3 16:29

乜咁多師兄都係 701 出事!!!!係好耐架。我整機都兩個月多!!!三催四請至搬返嚟!我下次再換機都轉會!!!!

ckw1 發表於 2019-8-6 10:47

peter99 發表於 2019-8-3 16:29
乜咁多師兄都係 701 出事!!!!係好耐架。我整機都兩個月多!!!三催四請至搬返嚟!我下次再換機都轉會 ...

轉會都冇用! 我查到幾個牌子P記,安記,馬記及天記都是外判給這間公司維修
所以壞機祝大家好運.

早知過保給樂聞整好過!

marco 發表於 2019-8-6 10:51

吾奶都奶左了,可以問佢拎走部機去樂聞整嗎?一了百了{:6_142:}

patrickcw 發表於 2019-8-6 10:52

ckw1 發表於 2019-8-6 10:47
轉會都冇用! 我查到幾個牌子P記,安記,馬記及天記都是外判給這間公司維修(Supreme Audio & Visual Company ...

今日都耍抬部機過去...希望部機早去早回{:1_260:}
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 好激氣攞咗部Pioneer LX800 4K去維修

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。