seemebreakthis 發表於 2019-6-5 12:56

近年 NOW 不斷停播唔同嘅台, 但冇合理補償

以下係佢呢最近停播的 Channel

126:  TCM Turner Classic Movies
317:  Headline News
514:  Sony Channel
222:  FYI
226:  Crime and Investigation Network

仲有較早前嘅

504:  HITS
505:  MTV
507:  SyFy
676:  EuroSports

最慘嘅係,呢啲我全部都用心真金白銀合約簽返嚟, 大部分我更加有睇開.

同佢客戶服務部嘈, 佢又只係肯陪400 now dollar, 又或者要用同一月費重新組合.  大佬呀份約仲有成年半先完 !!

去消委會投訴, NOW 果邊繼續唔瞅唔睬.

本來諗住支持下本地經濟, 及正版資源.  明知唔係平都照用.  點知佢咁樣做生意法, 尤其係好多台根本唔係停播, 只係 NOW 唔同佢地績約.  又不思進取, 好多例如 Bloomberg 明明有 HD feed 佢都仲係低清播放.

淨係計呢期合約裏面,都已經有五個台停咗或將會停止. 我只係想減月費, 減返每個月80蚊 (五個台喎, 我唔覺得好過份). 佢哋一口拒絕. 雖然話就話合約裏面寫到明唔可以改條款, 但係客乜易佢遲啲繼續停播其他台而我都要照畀錢?? 咁樣做生意法, 呢間究竟係咩公司??

alleelarry 發表於 2019-6-5 13:33

呢半年就無咩可以做,但假如你仲想睇的話,堅持不續約,直至另外有人 CALL 你傾,如是者新約會更貼合你既需要,價錢仲有可能平D添!

xhatax 發表於 2019-6-5 15:09

試吓報海關:虛假商品說明{:6_175:}

seemebreakthis 發表於 2019-6-5 18:30

xhatax 發表於 2019-6-5 15:09
試吓報海關:虛假商品說明

試下先,橫掂都報咗消委會同埋電訊管理局, 唔爭在

issachar 發表於 2019-6-5 19:21

我相信合約入面 D 細字已經講左 D 台會隨時冇得睇 {:6_138:}

有時真係唔係唔想支拎版權, 而係 d provider 既銷售手法同爛仔冇乜分別

carsonp0107 發表於 2019-6-5 21:57

越睇越少台,唔係為咗英超真係考慮cut

lkw2005 發表於 2019-6-5 23:56

可以打去嘈佢
上年佢世界盃劏班舊客又無啦啦CUT左我個fox sport我嬲嬲地嘈到佢賠左一年FOX+比我

edited
原來你已經嘈左,咁唯一方法係企硬唔接受任何now dollar offer, 因為真係冇_用既
直至佢提出回贈月費等等比較可接受既offer為止

WY807 發表於 2019-6-6 17:15

teddyleung 發表於 2019-6-7 14:09

條款講明,要硬食。所以已經唔睇 NOW。當年由有 NBA 到無 NBA , 之後愈來愈多台都 cut ... {:6_126:}

轉睇 Cable , 反正我唔睇英超。 Cable 平好多。

WY807 發表於 2019-6-7 19:39

頁: [1] 2 3
查看完整版本: 近年 NOW 不斷停播唔同嘅台, 但冇合理補償

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。