小瑟 發表於 2019-6-7 22:40

同意呀, 佢地衛視卡式台, 有線都有HD了, 佢都仲係SD禁清, 玩野~~

小瑟 發表於 2019-6-7 22:41

teddyleung 發表於 2019-6-7 14:09
條款講明,要硬食。所以已經唔睇 NOW。當年由有 NBA 到無 NBA , 之後愈來愈多台都 cut ...

轉睇 ...

我都有小小想轉睇 CABLE, 不過又係怕CUT唔到台, 同埋我想睇 HBO.....不過佢個HBO我睇似720多~~

teddyleung 發表於 2019-6-8 00:34

正路唔好日頭 11am-12pm 點,或者 7-9pm 打上去,基本上都有人聽。最多將手機開 speaker phone {:1_339:}

teddyleung 發表於 2019-6-8 00:36

WY807 發表於 2019-6-7 19:39
就睇波為例,早前有間叫樂視,價錢平之餘最重要就是唔駛簽約,睇幾多先比幾多,不過唔知是否有中資背景關係 ...

我反而覺得 Cable 正常 D , 可以比人 2 年約有一次搬屋 Free 安裝,Now 同 PCCW 要硬食,仲要轉地址安裝貴到... 夠比幾個月月費 {:1_248:}

WY807 發表於 2019-6-8 14:06

alan_wyl 發表於 2019-6-10 12:48

NOW食水深,冇波睇既月份又要比足錢,其實好搵笨
零願用nowE,要睇先online買,咁起碼唔洗比錢買啲唔睇既內容

SonSon 發表於 2019-6-10 13:23

小瑟 發表於 2019-6-7 22:41
我都有小小想轉睇 CABLE, 不過又係怕CUT唔到台, 同埋我想睇 HBO.....不過佢個HBO我睇似720多~~ ...

覺得係個別劇集問題, GOT第7,8季畫面覺得已好過以前

SonSon 發表於 2019-6-10 13:24

teddyleung 發表於 2019-6-8 00:36
我反而覺得 Cable 正常 D , 可以比人 2 年約有一次搬屋 Free 安裝,Now 同 PCCW 要硬食,仲要轉地址安裝 ...

我搬屋時冇收過我錢...{:6_141:}

SonSon 發表於 2019-6-10 13:33

alan_wyl 發表於 2019-6-10 12:48
NOW食水深,冇波睇既月份又要比足錢,其實好搵笨
零願用nowE,要睇先online買,咁起碼唔洗比錢買啲唔睇既內 ...

比得天價播映權, 邊個台播都梗係會咁比錢, 食水深唔深唔知, 唔係點收回成本, Join咗就預咗每年有2,3個月白比..........

小瑟 發表於 2019-6-10 13:36

SonSon 發表於 2019-6-10 13:23
覺得係個別劇集問題, GOT第7,8季畫面覺得已好過以前

好過以前但都係比美國差...........睇過原裝就知原來人地係咁呢~
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 近年 NOW 不斷停播唔同嘅台, 但冇合理補償

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。