henry3618 發表於 2019-1-22 00:57

Yoshiki2008 發表於 2019-1-21 23:39
我買之前ONKYO仲未有PROMOTION,6千頭但係冇線送,
而家PROMOTION 貴幾百但係就有條HDMI線送好似仲抵玩{: ...

830 師兄六千頭買?

issachar 發表於 2019-1-22 01:52

Yoshiki2008 發表於 2019-1-21 23:39
我買之前ONKYO仲未有PROMOTION,6千頭但係冇線送,
而家PROMOTION 貴幾百但係就有條HDMI線送好似仲抵玩{: ...

係囉, 有條靚 HDMI 線, 千幾蚊未必捨得買, 但係搭埋落部機又唔同講法 {:6_178:}

Yoshiki2008 發表於 2019-1-22 01:57

rach 發表於 2019-1-22 00:15
早買早享受, 遲買平幾舊, 好合理?

我早買左幾日喳 {:1_247:}

Yoshiki2008 發表於 2019-1-22 02:05

henry3618 發表於 2019-1-22 00:57
830 師兄六千頭買?

係呀,我都係見六千頭先買830 {:1_333:}
原本目標係686或2500,730就好似兩頭唔到岸咁,
點知見830個價咁吸引,試左10分鐘就即刻比錢,
仲搬到我死死下{:1_331:}

Yoshiki2008 發表於 2019-1-22 02:09

issachar 發表於 2019-1-22 01:52
係囉, 有條靚 HDMI 線, 千幾蚊未必捨得買, 但係搭埋落部機又唔同講法   ...

其實條HDMI放返出去應該都放到幾百{:1_343:}

issachar 發表於 2019-1-22 02:24

Yoshiki2008 發表於 2019-1-22 02:09
其實條HDMI放返出去應該都放到幾百

放返出去買條再貴 D 既 {:6_176:}

kc090908 發表於 2019-2-4 00:34

issachar 發表於 2019-1-22 02:24
放返出去買條再貴 D 既

師兄們
小弟最後都係入手左onkyo 686
平平地玩住先
但駁機時出現問題
用緊sony x7000f電視
直接用送既果條hdmi由hdmi arc駁 686個main
Setting果度 一路話個arc error駁唔到
Skip左但電腦都出唔到聲
換過一條hdmi重新set過 error幾次後
終於有一次成功 但要開到部amp 60幾先正常聲
之後諗住用返條送既貴線 又唔work 又係arc error
請問有無師兄可以指點下

issachar 發表於 2019-2-4 01:31

kc090908 發表於 2019-2-4 00:34
師兄們
小弟最後都係入手左onkyo 686
平平地玩住先

其實正常電腦唔駛 set d 乜, HDMI 出就會有聲... 反而你話 set 野我想知你 set 乜...

如果有 error 係乜 error? 有冇試 disable 左 ARC 先?

kc090908 發表於 2019-2-4 09:32

issachar 發表於 2019-2-4 01:31
其實正常電腦唔駛 set d 乜, HDMI 出就會有聲... 反而你話 set 野我想知你 set 乜...

如果有 error 係乜 ...

師兄 我見佢安裝說明張野寫
如果電視有arc hdmi就插果格
之後個amp插 main arc
咁之後開機setting第五步係啟用arc功能
但啟用唔到

kc090908 發表於 2019-2-4 09:45

kc090908 發表於 2019-2-4 09:32
師兄 我見佢安裝說明張野寫
如果電視有arc hdmi就插果格
之後個amp插 main arc

岩岩拔線再插
啟用多兩次唔得
第三下又得左個step
電視detect到部amp
可以用電視remote較到amp個音量 但係都係無聲出
尋日試過咁樣係有聲出的??‍♂️
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8
查看完整版本: 新手買平價Amp求意見

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。