kc090908 發表於 2019-1-19 15:53

小邪ktm 發表於 2019-1-17 13:31
3500唔會好過2500好多,都只係得5.1.2 但要成六千,不如加多幾百買馬仔6013,起碼有5.1.4重有imax!如果入4500 ...

我睇完之後都係諗
2500/686
2選1
不過就686個價幾吸引

再上就4500
因為見4500算係最平既有IMAX版
見佢有套裝 不過都成13K
又唔知隻十仔效果如何

謝謝師兄

小邪ktm 發表於 2019-1-19 19:31

kc090908 發表於 2019-1-19 15:53
我睇完之後都係諗
2500/686
2選1

師兄,我都建議你先買686或2500!因為你的舊5.1喇叭未必用得返,就算用得到,效果都未必好,到時就要換喇叭!
就當你唔駛換喇叭,買686玩到年尾,如果覺得唔滿意先再換4500,到時4500跌到7字頭,條數都係差唔多!
{:1_341:}

kc090908 發表於 2019-1-19 22:36

小邪ktm 發表於 2019-1-19 19:31
師兄,我都建議你先買686或2500!因為你的舊5.1喇叭未必用得返,就算用得到,效果都未必好,到時就要換喇叭!
...

好的 謝謝師兄 希望過年前有時間去睇睇{:1_351:}

rach 發表於 2019-1-20 00:46

kc090908 發表於 2019-1-15 11:22
路過一問
小弟屋企岩岩都想換家庭影音
因為換左電視 拎返套十幾年前既teac 5.1出黎玩

我用686, 剛換左隻2手威力登Impact Sub仔, 夾埋5千蚊, 已經覺得好震撼, 平有平玩?

kc090908 發表於 2019-1-20 19:39

rach 發表於 2019-1-20 00:46
我用686, 剛換左隻2手威力登Impact Sub仔, 夾埋5千蚊, 已經覺得好震撼, 平有平玩? ...

好的 目標都係入686
下周末會去格下價=) 謝謝師兄

Yoshiki2008 發表於 2019-1-21 00:36

kc090908 發表於 2019-1-20 19:39
好的 目標都係入686
下周末會去格下價=) 謝謝師兄

差2千直上830 包冇後悔,我之前目標都係686同2500,
試完830就返唔到轉頭,雖然同686係唔同級數,
但係細節位同環繞聲真係豐富好多,低頻收放自如,
作為新手真係收貨有凸 ,而家仲做特價,真係抵玩

kc090908 發表於 2019-1-21 17:47

Yoshiki2008 發表於 2019-1-21 00:36
差2千直上830 包冇後悔,我之前目標都係686同2500,
試完830就返唔到轉頭,雖然同686係唔同級數,
但係細 ...

師兄有靚價可以PM?

issachar 發表於 2019-1-21 22:09

師兄有靚價可以PM?

唔駛 PM... ONKYO 做緊 PROMOTION {:6_193:}

https://post76.hk/thread-285715-1-2.html

Yoshiki2008 發表於 2019-1-21 23:39

師兄有靚價可以PM?

我買之前ONKYO仲未有PROMOTION,6千頭但係冇線送,
而家PROMOTION 貴幾百但係就有條HDMI線送好似仲抵玩{:1_344:}

rach 發表於 2019-1-22 00:15

Yoshiki2008 發表於 2019-1-21 23:39
我買之前ONKYO仲未有PROMOTION,6千頭但係冇線送,
而家PROMOTION 貴幾百但係就有條HDMI線送好似仲抵玩{: ...

早買早享受, 遲買平幾舊, 好合理?
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8
查看完整版本: 新手買平價Amp求意見

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。