on_1020 發表於 2019-1-7 18:19

samue1 發表於 2019-1-7 01:33
嘩~~唔該晒ching~~你真係有心, 畫埋圖, 其實我已經都有打算咁做不過到時睇下現場情況, 再一次 ...

我屋企間格同你一樣。。。用茶基當飯枱。 但電視位會窄左。因為多左房門!電視放唔到正中。我就加左活動電視機架睇戲拉番中間位!?(房門位凸出10寸-12寸先做門!這個留著放喇叭)

samue1 發表於 2019-1-8 00:18

on_1020 發表於 2019-1-7 18:19
我屋企間格同你一樣。。。用茶基當飯枱。 但電視位會窄左。因為多左房門!電視放唔到正中。我就加左活動 ...

ching 電視機活動掛架係邊度有得買? 唔該.

on_1020 發表於 2019-1-8 17:56

深水埗

samue1 發表於 2019-1-8 17:59

on_1020 發表於 2019-1-8 17:56
深水埗

thanks ching

小瑟 發表於 2019-1-8 18:24

KennyCheung1@FB 發表於 2019-1-1 22:31
大王,請問FH+RH喇叭應該打邪射向皇帝位正中定係左右兩邊?
FHRH係咪擺前置同後置正上方? ...

簡單 D講,你企係皇帝位度,四隻喇叭高音射向你耳仔就 ok…最簡單就咁理解。想玩正宗 D就要睇角度。不過我覺得信書不如實戰最好 {:1_351:}

KennyCheung1@FB 發表於 2019-1-8 19:12

小瑟 發表於 2019-1-8 18:24
簡單 D講,你企係皇帝位度,四隻喇叭高音射向你耳仔就 ok…最簡單就咁理解。想玩正宗 D就要睇角度。不過 ...

Thanks, 簡單易明

jackieclli 發表於 2019-1-8 22:04

我擺5.1.4, 不過係 Front Height+Rear Top

samue1 發表於 2019-1-8 22:18

jackieclli 發表於 2019-1-8 22:04
我擺5.1.4, 不過係 Front Height+Rear Top

ching 咁樣擺個感受係點呢?

jackieclli 發表於 2019-1-8 23:28

samue1 發表於 2019-1-8 22:18
ching 咁樣擺個感受係點呢?

我5.1.4攞FH前面個聲牆會大啲,RT裝係梳化上面剛剛好。又唔會同對後置太近搞到聲音重疊。
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: 請問咁樣嘅廳玩5.1.2定5.1.4

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。