samue1 發表於 2018-12-22 13:58

唔該晒咁多位.

samue1 發表於 2018-12-22 14:00

nighos 發表於 2018-12-22 13:26
我同你差唔多大,應該裝Top Middle 還是front+rear height呢?

應該 front+rear height 好啲, 我都唔係好識 :P

小瑟 發表於 2018-12-22 22:46

我會擺5.1.4, 不過係 FH+RH, 成隻角包已經好正。

小瑟 發表於 2018-12-22 22:48

andyleung66 發表於 2018-12-22 09:21
我都是5.12 會好D

你呢個頭頂二隻又係好好的擺法,各有不同感受。頭頂就明顯天花打落黎,四隻角就玩氣氛。{:1_351:}

issachar 發表於 2018-12-23 04:18

0岩唔0岩玩睇自己口味, 5.1.4 效果可能唔明顯, 不過我覺得玩到又冇理由唔玩

主要而家 d AMP 會自己 CAL, 我覺得可以一試

KennyCheung1@FB 發表於 2019-1-1 22:31

小瑟 發表於 2018-12-22 22:46
我會擺5.1.4, 不過係 FH+RH, 成隻角包已經好正。

大王,請問FH+RH喇叭應該打邪射向皇帝位正中定係左右兩邊?
FHRH係咪擺前置同後置正上方?

on_1020 發表於 2019-1-6 22:25

我就5.1.4。窗果邊做房!大門果邊做庁

gordon98 發表於 2019-1-6 22:36

FH+RH又好,正頭頂兩隻都好,最緊要底下嗰5隻做到耳平位置,先唔會攪亂上面嗰"浸"聲,我自己試過梳化四隻角對上放4隻喇叭,效果比2隻好至少3成

on_1020 發表於 2019-1-6 22:37

拉長個影音庁部分

samue1 發表於 2019-1-7 01:33

on_1020 發表於 2019-1-6 22:37
拉長個影音庁部分

嘩~~唔該晒ching~~你真係有心, 畫埋圖, 其實我已經都有打算咁做 {:1_326:} 不過到時睇下現場情況, 再一次唔該你{:1_259:}
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 請問咁樣嘅廳玩5.1.2定5.1.4

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。