AlanFung210 發表於 2018-12-23 23:48

RPO 發表於 2018-12-23 23:03
電影電腦分家, 師兄唔玩4k有冇諗過玩投影用短投,電幕上頂,電影播放期間鎖房門,玩盡房門那邊牆身 可能 ...

師兄提議呢種玩法比較大工程,同埋out晒budget!!{:1_352:}

小邪ktm 發表於 2018-12-23 23:48

AlanFung210 發表於 2018-12-23 21:42
上網搵過香港行貨冇40” hdr 4K tv。可能要還而求其次,揀啲有hdr10既monitor,有部LG 27UK600 當電腦mon ...

我房都係40吋電視當mon用,不過只係用來上網或睇戲打機用,坐係床睇一D都唔大,但如果師兄長時間工作對住個mon,或者要整個架在床上用!

AlanFung210 發表於 2018-12-23 23:52

小邪ktm 發表於 2018-12-23 23:48
我房都係40吋電視當mon用,不過只係用來上網或睇戲打機用,坐係床睇一D都唔大,但如果師兄長時間工作對住個m ...

我都花幾長時間係書枱到對住mon,40吋個距離太過近,睇戲打機就正,但係睇document係要成日2頭望{:1_331:}

news2210 發表於 2018-12-24 11:37

如果套音響房入面 又驚阻左開門建議用keft310 因為我就係咁擺 空間細細 非常夠用 又唔阻位{:8_394:}

news2210 發表於 2018-12-24 11:40

news2210 發表於 2018-12-24 11:37
如果套音響房入面 又驚阻左開門建議用keft310 因為我就係咁擺 空間細細 非常夠用 又唔阻位 ...

打錯 係 T301先岩

AlanFung210 發表於 2018-12-24 13:16

news2210 發表於 2018-12-24 11:40
打錯 係 T301先岩

師兄門後面2隻後置 左同右 相隔距離有幾多?

news2210 發表於 2018-12-24 16:53

AlanFung210 發表於 2018-12-24 13:16
師兄門後面2隻後置 左同右 相隔距離有幾多?

大約3尺半

小瑟 發表於 2018-12-24 18:03

AlanFung210 發表於 2018-12-23 00:23
bobiecheng兄,唔該晒先,唔好意思,mark得唔夠清楚。左邊部份其實係窗唻

會唔會可以咁, 前中置掛上去再指返落黎, 再用右邊枱整TV活動臂架,可以比部TV/Mon轉去牆果邊, 咁又得唔得呢??? 你唔想咁大隻MON用LG隻 27" 4K MON都可以咁玩的!!!
但咁擺雖然高左, 不過前中置三隻連貫性會更好呢!!!

小邪ktm 發表於 2018-12-24 21:27

小瑟 發表於 2018-12-24 18:03
會唔會可以咁, 前中置掛上去再指返落黎, 再用右邊枱整TV活動臂架,可以比部TV/Mon轉去牆果邊, 咁又得唔得 ...

大王!如果用27吋mon就唔駛咁麻煩,用返最初方案,放在桌面就好了,好似news師兄咁擺張靚椅重正!

AlanFung210 發表於 2018-12-24 21:56

如果跟番最初方案既喇叭擺位,前置(黑色) + 中置(黑色)出唻既連貫效果會唔會好差,定係部amp既autoCal會cal彌補到呢個問題?

頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: [新手求教] 細房5.1私人影院 + 喇叭擺位

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。