derekchung 發表於 2019-3-8 18:16

點樣可以用紅外線直接學習隻Magic TV原裝搖控?

阿定 發表於 2019-3-9 13:07

插部機去電腦

Mingmingday 發表於 2019-3-9 14:35

其實你用手機開動Active後,因為你的設備未完全開動,你選擇help,之後一路慢慢揀你的問題,應該有個位置寫住button, 裏面有教你學習模式,如果我冇記錯應該是用實體遙控在你的hub旁邊按動setting學習模式,因為我的遙控壞咗,所以無法cap圖給你作示範,自己再摸索下,其實不算太複雜,但咁錯制又要重新來過。

derekchung 發表於 2019-3-9 15:29

Mingmingday 發表於 2019-3-9 14:35
其實你用手機開動Active後,因為你的設備未完全開動,你選擇help,之後一路慢慢揀你的問題,應該有個位置 ...

Thanks !

derekchung 發表於 2019-3-19 21:25

用咗一排正常開機、轉HDMI ,Acrivities突然間有部份不能?正確HDMI,已經重設部電視也一樣。

是否要重設部Hub?

chhanthony 發表於 2019-4-17 12:06

啱啱喺ebay入手咗一隻,基本上平時用嘅器材都可以用iPad操控到,
唯獨有隻淘寶AIS 5Port HDMI switch database無,
之後用Hub嘅學習功能加晒啲按鍵,
喺學習過程好多時都會叫我re-try,但都叫做到,
可惜最後都係控制唔到部HDMI Switch,
依家就係欠呢一部,請問各位大哥有無咩idea?

chhanthony 發表於 2019-4-18 14:39

請問各位前輩,早前買咗隻Logitech Harmony Elite,啱啱訂埋Philips Hue同Goolge Home Mini打算學下人玩智能家居。

但在set up Logitech Harmony Elite時遇到以下問題希望各位大哥可以指點一下:-

1. 在設定Activity "End Watch Movie"時,因為部BenQ Projector係需要按兩次Power Off嚟熄機,但喺預設中Harmony只會按一次Power Off鍵,因此做唔到熄機效果,而喺Activity 度Add Step中又揾唔到Power Off呢個command,我嘁youtube見啲鬼佬係可以用Google Home加Harmony for 叫部BenQ熄機,請問有無方法解決?。

2. 系統中有隻淘寶5 port 4K HDMI switch,當然喺Harmony個database揾唔到support,但依照Harmony嘅指示手動加入晒隻switch嘅所有制,但到最後都係操控唔到隻switch。

3. 有啲喺鴨記買嘅遙控燈座,Harmony都係對唔到個紅外線遙控(呢個無乜所謂,因為訂咗Philips Hue)

感激各位!

chhanthony 發表於 2019-4-18 14:47

自問自答
https://community.logitech.com/s/question/0D531000050zwpOCAQ/harmony-ultimate-home-turning-off-benq-projector-issue

chhanthony 發表於 2019-4-18 15:18

chhanthony 發表於 2019-4-18 14:47
自問自答
https://community.logitech.com/s/question/0D531000050zwpOCAQ/harmony-ultimate-home-turning- ...

1. 解決了,要喺Device 中個Power Setting加delay同Command,因為喺Device內先有Power On/Off呢兩個commands揀.....感激各位!

avmaster22 發表於 2019-4-19 23:32

想問大家呢隻Harmony會唔會好似以前型號咁, 用用下會因天氣潮濕溶膠?
頁: 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16
查看完整版本: Logitech Harmony Elite 一年一度特價

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。