阿定 發表於 2018-12-4 18:40

熄左個ARC去啦,聲都好點的

kelvinsin 發表於 2018-12-4 18:44

阿定 發表於 2018-12-4 18:40
熄左個ARC去啦,聲都好點的

睇youtube, netflix, air programmes需要用到amp

阿定 發表於 2018-12-4 18:52

kelvinsin 發表於 2018-12-4 18:44
睇youtube, netflix, air programmes需要用到amp

我用左好多年Harmony One, 都係放棄用optical落番AMP算!

matthew 發表於 2018-12-4 19:13

要搞ARC 係好煩,但係睇得通後就好好用,我試過駁LG 其中一條HDMI 線撞左都影響ARC,要好有心機試

kelvinsin 發表於 2018-12-4 19:55

我今日才發現一樣hub可以650唔可以嘅嘢,就係係出邊都可以遙控隻hub,頭先係公司開左個app按到啲制,返到屋企睇到電視著咗才醒覺{:1_341:}

matthew 發表於 2018-12-4 20:01

kelvinsin 發表於 2018-12-4 19:55
我今日才發現一樣hub可以650唔可以嘅嘢,就係係出邊都可以遙控隻hub,頭先係公司開左個app按到啲制,返到屋 ...

呢個其實係賣點黎架{:6_138:} {:6_138:}
我一直用緊大陸boardlink 同類產品用黎夏天返屋企前開定冷氣,一返到屋企就已經涼晒

kelvinsin 發表於 2018-12-4 20:17

matthew 發表於 2018-12-4 20:01
呢個其實係賣點黎架
我一直用緊大陸boardlink 同類產品用黎夏天返屋企前開定冷氣, ...

有麼好介紹?

小瑟 發表於 2018-12-4 21:10

matthew 發表於 2018-12-4 19:13
要搞ARC 係好煩,但係睇得通後就好好用,我試過駁LG 其中一條HDMI 線撞左都影響ARC,要好有心機試 ...

係........ 玩ARC好似學PROGRAMMER咁...睇通左會易CONTROL, 睇唔通就比佢玩到死死下!!!!
我部 X20要蚊電先冇影響其他機, 如果開住, 個901同LX500的PQLS就通唔到......而睇LX500時, 又要熄左TV果個ARC, 如果唔係會比佢個ARC LOOP將個INPUT跳到你想打人!!!{:6_148:}

kelvinsin 發表於 2018-12-4 22:37

搞咗整晚,終於將冷氣機同風扇用自學方式成功可以開關,雖然做唔到自動調節溫度但係可以開啟preset mode已經好大用處。再連結埋google home,好正啊!依家就剩返個lx89 BD input需要搞。

阿定 發表於 2018-12-5 08:32

kelvinsin 發表於 2018-12-4 20:17
有麼好介紹?

我之前都係用boardlink,但宜家Logitech都做到了
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16
查看完整版本: Logitech Harmony Elite 一年一度特價

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。