kkluk6 發表於 2018-11-17 10:24

設定前供電比較麻煩,現在代理都不散賣前供電線。

bellyjerry 發表於 2018-11-17 10:56

kkluk6 發表於 2018-11-17 10:24
設定前供電比較麻煩,現在代理都不散賣前供電線。

收到,唔該師兄,我用緊P記LX500,設定上應該同OPPO差唔多,再試下先,thanks:)

AskaLung@FB 發表於 2018-11-17 12:23

kkluk6 發表於 2018-11-17 01:44
唔好set 4K60會冇畫面,

吾係喎,我都係用oppo203加前供電,我自動、自訂、直通都可以出都畫面喎{:6_141:}

kkluk6 發表於 2018-11-17 13:40

我之前用你相同設定但無訊號,最後用自己設定才有畫面,我覺得用前供電係有點難搞。

kkluk6 發表於 2018-11-17 13:49

之前果揀自動唔得,自定唔得,一揀60種重即刻冇畫面,最後用接通先至得,

AskaLung@FB 發表於 2018-11-17 17:02

之前果揀自動唔得,自定唔得,一揀60種重即刻冇畫面,最後用接通先至得, ...

已經問左代理嘅原因啦,原來廠方為了令APPLE TV 4K 及Playstation 4 Pro 等用户能更方便使用2代彩虹魚光纖HDMI線, 現在廠方改良後的2.0 Hybrid版本,已經不再需要使用前供電線了。(2.0 Hybrid 改良版 硬件上和之前版本没有分别,當然完全支持HDMI 2.0 標準4K60 18Gbps)

香港總代理亦用OPPO 203 試過在改良版2.0 Hybrid 上配合前供電線發覺會有限制, 例如在4K@60Hz 18Gbps時會沒有畫面(看絕大部分 4K UHD Bluray disc 沒有問題,因為主要都是4K@24Hz), 但由於要在Signal Source 前端作適當設定才能使用,比較複雜,亦不保證所有機能夠配合使用,所以總代理亦不建議在現在售賣的改良版本上使用前供電線。

kkluk6 發表於 2018-11-17 17:11

{:1_326:}{:1_326:}{:1_326:}

xhatax 發表於 2018-11-17 17:32

之前果揀自動唔得,自定唔得,一揀60種重即刻冇畫面,最後用接通先至得, ...

今日都忍唔住去買左條線連前供電,我一D問題冇,接好條線就有畫有聲物都唔洗攪。

kkluk6 發表於 2018-11-17 17:41

Ching 你就好,乜事都無。

AskaLung@FB 發表於 2018-11-17 17:52

xhatax 發表於 2018-11-17 17:32
今日都忍唔住去買左條線連前供電,我一D問題冇,接好條線就有畫有聲物都唔洗攪。

咁師兄甘你自訂4K60P ,有冇問題?
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10
查看完整版本: Rainbow fish hybrid 2.0 光纖線特價即入貨

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。