matt88p 發表於 2018-10-26 16:24

hei65 發表於 2018-10-26 14:40
本身有多部8300, 如用里駁p都可以?

因為P好似係本身有AMP, 同入線只能行BALANCE, 有D煩

呢隻scl4有番個horn真係靚過嗰隻咩S4AI好多!!
本來之前間屋裝修諗住買, 六隻做曬天花+surround.
可惜搬咗玩唔到入牆.
S4AI....... 我只能叫佢做一隻冇低音嘅Jbl.... {:8_369:}
不過高音聲同埋擴散性係幾好嘅!! {:1_351:}

xmen 發表於 2018-10-26 16:25

MDLP 發表於 2018-10-26 16:05
係呀用埋同一款喇叭
比用兩個A/C自問自答500更有意思

{:1_262:}大師講野咁難明

不過1400上牆有難度 求教學

MDLP 發表於 2018-10-26 16:31

xmen 發表於 2018-10-26 16:25
大師講野咁難明

不過1400上牆有難度 求教學

係呀
同用多重分身一樣咁難明

xmen 發表於 2018-10-26 16:39

唔知樓上matt師兄認為什麼型號先有低音?s4ai冇的話
用580?{:1_332:}

hei65 發表於 2018-10-26 16:40

其實講到1400上牆確係離晒題啦......

xmen 發表於 2018-10-26 16:48

樓主你岩 不要理搞事的人。講番708i 要玩 要有network 版crown 先可以
我問過另一個師兄 708 都唔錯 但同你array 風格唔知夾唔夾

leekoonhung 發表於 2018-10-26 16:49

師兄並不是離題,絕對有咁可以,試過家訪個一位師兄將兩隻12吋超低音放上天花,這個世界五花八門,好唔好聽是其次,起碼佢有嘗試

hei65 發表於 2018-10-26 16:55

leekoonhung 發表於 2018-10-26 16:49
師兄並不是離題,絕對有咁可以,試過家訪個一位師兄將兩隻12吋超低音放上天花,這個世界五花八門,好唔好 ...

明白, 但本題係問708做FH/RH, 同冇LALA走隻1400上去又真係有D........{:6_136:}

小弟地方唔大, 天花唔高, 一定唔會有咁雄大既意願咁做....

xmen 發表於 2018-10-26 16:56

hei65 發表於 2018-10-26 16:55
明白, 但本題係問708做FH/RH, 同冇LALA走隻1400上去又真係有D........

小弟地方唔大, 天花唔 ...

點解不考慮直打下皇帝位?

hei65 發表於 2018-10-26 16:58

xmen 發表於 2018-10-26 16:22
如果你睇中scl -4
留言隻高音 似係pro 野走過去

冇理過佢係咪PRO野, 我只係想玩正野{:6_134:}
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8
查看完整版本: 請教~ 有關JBL 7系喇叭

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。