ws1718 發表於 2018-10-25 21:54

leekoonhung 發表於 2018-10-26 00:00

oppo 堅{:1_326:}

chan@76 發表於 2018-10-26 08:29

allen89 發表於 2018-10-25 21:23
師兄改裝UE電源的203 , 聲畫同純藍光播機88已非天壤之別,透過合適設置,重播水平我自己也可接受。 ...

LED panel?

allen89 發表於 2018-10-26 13:12

chan@76 發表於 2018-10-26 08:29
LED panel?

師兄,重播水平,可能各人因玩機資歷和調較技巧而不同,要看"正常設置"未改電源的oppo 203配LED 電視畫面,可自行看看旺角地庫大碟舖內203夾S記入門4K型號x7000e 效果。(注意一般舖頭只有下午播碟,晚上6時後可能改播電視)。

oppo 已經是停產之物現在只售貨尾(改版)或2手市場購入,幾好也沒意思,自己也寄望各廠做出更好產品,現非在証明誰優誰劣,自己覺得 oppo 還是一部不錯的player。

chan@76 發表於 2018-10-26 13:29

師兄,重播水平,可能各人因玩機資歷和調較技巧而不同,要看"正常設置"未改電源的oppo 203配LED 電視畫面 ...

係想請教下你cap d畫面係用led panel 定係咩?
samsung panel?

xmen 發表於 2018-10-26 13:38

師兄,重播水平,可能各人因玩機資歷和調較技巧而不同,要看"正常設置"未改電源的oppo 203配LED 電視畫面 ...

Ching 不要太過勞氣
同意有部分人對品牌 比較敏感 要必勝

老老實實 Pioneer 遲左咁多出
都贏唔到直版203 會好hurt GA{:1_253:}

其實2部機各有各好啦

jj3380 發表於 2018-10-26 14:42

203要頂住啊!等我換埋800先至好崩盤呀!{:1_351:}

chan@76 發表於 2018-10-26 14:48

哦 oled 就參考價值大增了{:1_326:}
咁冇換電源的203係咪同UE 版有40%up差異

chan@76 發表於 2018-10-26 14:54

jj3380 發表於 2018-10-26 14:42
203要頂住啊!等我換埋800先至好崩盤呀!

唔怕代理會做高後市
創2018新位,睇嚟會升穿7000,送多兩條cry......yo 線,
再加推xmas聖誕老人摩改版,
到時你唔好質得太低,
{:1_333:} 我都要出貨ga

chan@76 發表於 2018-10-26 14:59

xmen 發表於 2018-10-26 13:38
Ching 不要太過勞氣
同意有部分人對品牌 比較敏感 要必勝

相信往跡呢d唔係遲出唔遲出的分別
而係間廠走開咩風格的分別
又可叫樓上c兄分享下點解要lg oled ,都唔要3叔
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8
查看完整版本: Pioneer UDP-LX800 first review in Hong Kong ?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。