ws1718 發表於 2018-10-25 19:15

ws1718 發表於 2018-10-25 19:17

leekoonhung 發表於 2018-10-25 19:39

203跟88根本就不是一個級別的碟機。您不應該用203來看BD碟,而是看UHD碟。

說出重點,但........小心{:1_262:}

chan@76 發表於 2018-10-25 19:44

203跟88根本就不是一個級別的碟機。您不應該用203來看BD碟,而是看UHD碟。

只不過因為一d相,就令到oppo部份用家懷疑lx800 並唔係好 lx500 好多,
但又有c 兄指出過500的hdr去某d機係有bug
什至係projector 選左不同hdr mode 都會差好遠
203算是同lx500 同級,但實際上佢連讀同一條 atmos /dts-hd 音軌比架amp 去解都比古董lx88有落差,
203/88兩架唔同年代唔同級的機去解blu ray , 都有分別
咁同廠同年代唔同級的機有差距會是奇事??
lx800 比 lx 500 好跟本唔洗懷疑,問題只係值唔值比多一個double價錢,
好似呢邊條試機片話齋800/500聲音係兩個世界的表現,
隔離屋條試機片一樣話聲 source唔夠好比你out 去邊架amp都救唔返

利申: 原庒203用家,受不了鼻塞的音效,死實實的畫面,搵笨實的代理,不過203之快,又多功能,又靚仔搖控,pioneer真係比唔上,但係我係要畫面同聲丫

wman 發表於 2018-10-25 19:51

leekoonhung 發表於 2018-10-25 19:39
說出重點,但........小心

路過{:6_144:} 發生乜嘢事。。。要小心 {:6_121:}

chan@76 發表於 2018-10-25 20:12

wman 發表於 2018-10-25 19:51
路過 發生乜嘢事。。。要小心

跟本就冇事,純緒就係吹機
個記者有冇記錯
用左邊個mode 去播兩架機
分分鐘都唔記得
有人可會睇成p相整衰某一架
但又可睇成佢連p好平果架都懶

leekoonhung 發表於 2018-10-25 20:20

chan@76 發表於 2018-10-25 20:12
跟本就冇事,純緒就係吹機
個記者有冇記錯
用左邊個mode 去播兩架機

總括而言,自我感覺良好便算{:1_343:}

chan@76 發表於 2018-10-25 20:27

leekoonhung 發表於 2018-10-25 20:20
總括而言,自我感覺良好便算

玩具嘅嘢,啱就用唔啱就賣
又唔係做佢股東,完全唔洗理佢消量,
架架機都唔同,一d都不出奇,
就連架架外表一樣的tv
都話要架架去cal

leekoonhung 發表於 2018-10-25 20:36

chan@76 發表於 2018-10-25 20:27
玩具嘅嘢,啱就用唔啱就賣
又唔係做佢股東,完全唔洗理佢消量,
架架機都唔同,一d都不出奇,

根本就是咁,唔買唔試又點知龍與鳳!單靠果D網上吹噓,不值一提

allen89 發表於 2018-10-25 21:23

師兄改裝UE電源的203 , 聲畫同純藍光播機88已非天壤之別,透過合適設置,重播水平我自己也可接受。
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8
查看完整版本: Pioneer UDP-LX800 first review in Hong Kong ?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。