komkom 發表於 2018-10-15 22:44

DBBoy 發表於 2018-10-15 20:55
師兄玩300用jbl,你听乜嘢音乐多?

Ching小第用大菠蘿300推4365 取其够力 分適力高 在大音壓下 不會躁 不會刺耳 以前聽音樂口味 多数係英文歌 古典 小提琴 或輕音樂 但最近幾年 機乎完全不聴歌 可能相隔1ㄧ2個月 才放隻CD聼聼 已全情投入玩AV看電影 人生的ㄧ個大轉变

avsuperman 發表於 2018-10-15 22:55

我又講歷史,87年用2個月暑期工$6500入先鋒3030 LD机。幾年後入HiVi,認識多左,洗$多左。幾個月前玩208,本來諗过880,有隻2手爆角唔洗万四,直至听左208,再睇埋880新机半价咁滯,入货。宜家用後级推,天龍开盡-22至-18,好滿意,有排玩

komkom 發表於 2018-10-15 23:36

avsuperman 發表於 2018-10-15 22:55
我又講歷史,87年用2個月暑期工$6500入先鋒3030 LD机。幾年後入HiVi,認識多左,洗$多左。幾個月前玩208, ...

Ching找到隻二手880爆角都要萬4 我找到隻有好多花紋都要萬6 全新要2萬3 學隥丽君唱(忘記它)吧 所以轉呔玩Revel中置 看圖中師兄的前置 請問是什麼牌子呢

DBBoy 發表於 2018-10-15 23:44

komkom 發表於 2018-10-15 22:44
Ching小第用大菠蘿300推4365 取其够力 分適力高 在大音壓下 不會躁 不會刺耳 以前聽音樂口味 多数係英文 ...

因小弟少见人用贵丰推JBL,可能孤陋寡聞,所以好奇问一下師兄喜欢什么音乐。係朋友家听过300B胆机推JB,唔记得编号,但係真係好好声。

so0072002 發表於 2018-10-15 23:51

我又講歷史,87年用2個月暑期工$6500入先鋒3030 LD机。幾年後入HiVi,認識多左,洗$多左。幾個月前玩208, ...

同880差幾遠?

komkom 發表於 2018-10-16 00:10

DBBoy 發表於 2018-10-15 23:44
因小弟少见人用贵丰推JBL,可能孤陋寡聞,所以好奇问一下師兄喜欢什么音乐。係朋友家听过300B胆机推JB, ...

綱上看到多数用麥記或金仔推JBL 小第都試聼过麥記9000 但不是我杯中茶 最後選擇貴豐300 聽歌分適力很好 聲低厚 迅变都快

mistaleung 發表於 2018-10-16 00:32

好大隻中置喔!
我用緊4隻M105 同C205
好開心見到其Revel 用家{:1_330:}

DBBoy 發表於 2018-10-16 10:07

mistaleung 發表於 2018-10-16 00:32
好大隻中置喔!
我用緊4隻M105 同C205
好開心見到其Revel 用家

Revel係好嘢嚟,由我用F12,C12至到F208, C208都滿意,唯一就係唔滿意佢地嘅銷售后服務,之前中C208燒咗高音,揾香港代理,又揾美國,又揾中國联络處,冇人帮到手又唔复,最后要靠朋友揾人係美国d銷售点至买到,大约100美仔,唉,係有d嬲{:1_250:}

mistaleung 發表於 2018-10-16 10:13

DBBoy 發表於 2018-10-16 10:07
Revel係好嘢嚟,由我用F12,C12至到F208, C208都滿意,唯一就係唔滿意佢地嘅銷售后服務,之前中C208燒咗高 ...

個代理真係差D
我買頭2隻M105都係無得試聽就落訂
當然個效果十分滿意 連後置都換埋做一set M105
大家又用邊隻後級去推Revel呢?

avsuperman 發表於 2018-10-16 10:14

komkom 發表於 2018-10-15 23:36
Ching找到隻二手880爆角都要萬4 我找到隻有好多花紋都要萬6 全新要2萬3 學隥丽君唱(忘記它)吧 所以轉呔玩 ...

全新係唔洗万八,我当时唔要,因為用中置号角,前置又唔係,到时d声会好怪,何況208咁抵,声音唔輸蝕,放棄880
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8
查看完整版本: 中置開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。