issachar 發表於 2018-9-12 22:11

Yamaha RX-A3080 極速開箱!

又係先相後文,因為趕住出街

原本0係手機打左小小野, 點知一 send 就冇哂..... 所以先出相而家補返文....

中午時候收到影音天地既來電, A3080 已經到左可以去拎!
懷住興奮心情收工過去收貨, 23KG 真係唔少野... 好彩旺角冇落雨!

由於趕住出街既關係, 插返 D 線, 人手 set 返 d speaker config, distance...
好快手聽幾隻歌, 播返 Ready Player One 賽車果一段... 已經要熄機 {:6_191:}

短短試機半個鐘, 當然試唔到 D 乜野.... 睇戲經 Surround AI 處理後既聲音固然係順耳....
最令我滿意既係佢 HDMI output 係乾淨左!!

至於聽返 2 channel, 0係 pure direct mode 下, 聲音明題係生硬, 重電子味, 相信要 run in 左同埋 optimize 下 d setting 先可以再評論.

leekoonhung 發表於 2018-9-13 00:03

師兄想做到發佈會效果,雙十八。。。走不了{:6_165:}{:6_165:}{:6_165:}

patrickcw 發表於 2018-9-13 11:34

小弟係Y記轉馬仔, 聲底明顯係唔同! Y記電子味較重, 高音較硬, 唔知係唔係佢做開電子琴有關{:6_141:}

gp250 發表於 2018-9-13 12:05

leekoonhung 發表於 2018-9-13 00:03
師兄想做到發佈會效果,雙十八。。。走不了

怪唔之得中蕉......{:8_365:}

akira11092 發表於 2018-9-13 12:30

gp250 發表於 2018-9-13 12:05
怪唔之得中蕉......

最緊要喜愛就得,聞到濃味咯
咪快收快放囉, 邊個影音友未幫趁過二手區

issachar 發表於 2018-9-13 12:44

akira11092 發表於 2018-9-13 12:30
最緊要喜愛就得,聞到濃味咯
咪快收快放囉, 邊個影音友未幫趁過二手區

師兄, 唔知你同 Y 記有乜咁大仇口, 唔駛一味踩既.

聽歌唔掂最多影音分家, 而家睇戲係過癮左, 我唔覺得有換錯.

要靚聲聽 2 channel, Diablo 300 我買唔起, 不過 120 都係 5 皮幾野0者...
唔 LIKE 既你可以唔睇我既 POST, 我出 POST 係分享, 唔打算比人追打.

issachar 發表於 2018-9-13 12:48

師兄想做到發佈會效果,雙十八。。。走不了

除非我清空間屋, 如果唔係比套野我都係多餘 {:6_176:}

香爐大過廟, 玩咩 {:6_123:}

神武光輝 發表於 2018-9-13 12:48

當日入貨,今日放都可能有賺!口味個個不同,自己收貨OK{:1_341:}

issachar 發表於 2018-9-13 12:49

patrickcw 發表於 2018-9-13 11:34
小弟係Y記轉馬仔, 聲底明顯係唔同! Y記電子味較重, 高音較硬, 唔知係唔係佢做開電子琴有關
...

{:6_176:}

呢個幾好笑, 似電子琴聲.

issachar 發表於 2018-9-13 12:50

神武光輝 發表於 2018-9-13 12:48
當日入貨,今日放都可能有賺!

未開就肯定係既
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: Yamaha RX-A3080 極速開箱!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。