MarkMak 發表於 2010-1-6 17:47

5.1無線喇叭組合

我細佬想整一套5.1家庭影院,但佢話後置喇叭好難走線,所以佢想玩一套無線組合,據我所知好似kef有出,唔知D聲得唔得?會唔會有干擾?賣價大約幾錢?同理有無其他牌子介紹,請各位c hing指教{:6_162:}

stanley2468 發表於 2010-1-6 17:54

好似sony都有套,早排重要缺貨{:6_188:}

ack_lam 發表於 2010-1-6 18:10

Ching,睇吓呢兩套啱唔啱你心水,呢兩套後置都係無線嘅,不過記住都要插電源,套嘢好似 $13,000.00 - $15,000.00左右,唔係好記得,上次試過都冇乜干擾, 有興趣可以去Time Square 嘅 i-thxxxxx 度試試.
http://www.kef.com/hk/SurroundSound/KHT/3005SEW
http://www.kef.com/hk/SurroundSound/KHT/5000w

Sony 就經濟啲, 只要係有S-Air呢個function嘅組合都係無線嘅.
http://www.sonystyle.com.hk/ss/product/av/index.jsp#fullhdaudio

summer147 發表於 2012-8-8 16:36

{:1_245:}
{:1_335:} 哈哈,
無限喇叭組合。
好有創意
專業旅運 Travel Expert

無聊小貓 發表於 2012-8-8 17:14

BOSE 可接無線,但要另加2千幾!{:1_331:}

小仲 發表於 2012-8-8 17:21

KEF可以淨買套無線接收器,理論上support任何喇叭....

效果就....唔係太清楚(sales自己都話:可以的話,拉線啦...){:6_146:}

wadee0320 發表於 2012-8-8 17:54

最好拉線啦, 我之前都整左套5.1, 後置係無線gei
玩左1年左右但o的音真係唔太掂, 好細聲, 唔知係咪訊號收得弱
最後將佢拉返線, 即時好返晒

kkbut18 發表於 2012-8-8 21:43

無線呢家嘢,啲聲真係唔係好得,不過師兄如果無要求同嫌煩架話,都係唯一選擇呵!

gsir 發表於 2012-8-8 22:06

kef 我用左兩年 點攪都有d電流聲係底

summer147 發表於 2012-9-24 15:23

{:1_341:} 氣死了,我的又壞了
一手房屋按揭服務

按揭抵押選擇對的銀行

貸款利率上浮的背後
按揭購房的多重選擇

新置住房按揭要留心
我司提供的貸款償還方式

請問小額貸款有貼息嗎

頁: [1] 2
查看完整版本: 5.1無線喇叭組合

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。