YatYinHo@G 發表於 2018-9-5 21:13

ngong 發表於 2018-9-5 20:31
你咁hea法都唔係辦法,問題始終要完結
拖得耐受苦都係自己,長痛不如短痛吧! ...

同意,但話唔定CM出到黎,效果比你想更合適自己

CaeserTam@FB 發表於 2018-9-6 12:43

ngong 發表於 2018-9-5 20:31
你咁hea法都唔係辦法,問題始終要完結
拖得耐受苦都係自己,長痛不如短痛吧! ...

仲諗緊辦法,試下send email去日本睇下咩環境先

lee19901030 發表於 2018-9-6 13:48

建議師兄 有錢咪做曬兩隻佢囉 反正兩隻 完全 唔同聲 我自己上去索尼 銅鑼灣 試 咗隻 Club 同埋隻listening 其實我係比較偏好club 但係佢真係太過專橫 獨孤一味 低音重 一聽其他嘢就唔得 listening個低音又唔夠勁 人聲推得非常高 最後我都係揀咗listening 比較雜食 可以用eq慢慢教 搞完仲好有驚喜添

補充 喺索尼試 just ear 係可以換線㗎 我係帶執自己嗰條平到唔平嘅fiio 8芯 4.4鍍銀線 同埋自己部黑磚

CaeserTam@FB 發表於 2018-9-6 15:25

lee19901030 發表於 2018-9-6 13:48
建議師兄 有錢咪做曬兩隻佢囉 反正兩隻 完全 唔同聲 我自己上去索尼 銅鑼灣 試 咗隻 Club 同埋隻listening...

就係冇錢{:6_129:}

ngong 發表於 2018-9-6 20:05

CaeserTam@FB 發表於 2018-9-6 12:43
仲諗緊辦法,試下send email去日本睇下咩環境先

十成唔可能架啦,佢就係怕令生產混亂先要買家簽生死狀,其實佢只是想保正自己生產過程沒出意外,一種耳機三種調音又要小心耳印損壞同過程中不會搞亂每個客人耳機其實出錯風險幾高。

YatYinHo@G 發表於 2018-9-6 22:12

十成唔可能架啦,佢就係怕令生產混亂先要買家簽生死狀,其實佢只是想保正自己生產過程沒出意外,一種耳機 ...

生死狀{:6_136:}
不過都似架啦,幾十條condition。
不過凳師兄惨,最後多手試先到Listening

CaeserTam@FB 發表於 2018-9-7 03:42

YatYinHo@G 發表於 2018-9-6 22:12
生死狀
不過都似架啦,幾十條condition。
不過凳師兄惨,最後多手試先到Listening...

{:6_125:}如果冇計之下,最終都要拎返嚟當做垃圾擺埋一二邊算了,費事到時見到佢諗起隻listening,個心就會un住un住{:6_156:}

CaeserTam@FB 發表於 2018-9-7 03:48

十成唔可能架啦,佢就係怕令生產混亂先要買家簽生死狀,其實佢只是想保正自己生產過程沒出意外,一種耳機 ...

我係覺得咁做係方便佢地自己寫字樓嗰班人啫,咁大間公司如果連呢啲小事都會出錯,就即係佢地做嘢好有問題
呢個係個人意見啫,不喜當冇睇過

edgarcpu 發表於 2018-9-7 08:25

CaeserTam@FB 發表於 2018-9-7 03:42
如果冇計之下,最終都要拎返嚟當做垃圾擺埋一二邊算了,費事到時見到佢諗起隻listening,個心就 ...

師兄,

可能忠言逆耳, 我講嘅嘢可能唔啱聽,如果唔啱聽就當我冇講過啦, 我畀你嘅意見就盡快 sell 咗張單, 收返啲錢, 將你嘅損失減到最低, 以後都唔好諗住做cm la, 做cm最少都要等一個月, 遲 嘅三個月到九個月都唔都不等, 其間師兄你唔會唔試耳機㗎, 咁 又試到一隻畀而家嗰隻cm更鍾意嘅咁未收到又要變垃圾,又 念念不忘 咁就無謂啦。{:6_147:} {:6_148:} {:6_223:}

tubeamy 發表於 2018-9-7 09:38

點解吾見有人做 monitor?
頁: 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25
查看完整版本: Sony 客製耳機 Justear 終可望到港啦

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。