小瑟 發表於 2018-7-11 10:06

大家好, 有見版友 Terry 兄一直為大家免費CAL機造福各位版友, 而現在跟 Terry兄溝通之後確定希望成為我們 MOT商業會員, 所以小瑟就希望所以帖都合併起來唔好再洗版的情況呢!!

多謝大家的支持!!!{:1_249:}

raymondlam 發表於 2018-7-11 16:45

請問師兄揾左咩人攪? 整左幾錢? 可否PM. 謝謝。

cheongwing 發表於 2018-7-11 17:15

babybaby999 發表於 2018-7-6 09:31
影出黎有開就開,無影果d就全關

咁咪IRE30和IRE80的RGB完全不用調,神機

andytam 發表於 2018-7-11 21:11

整左幾錢? 可否PM. 謝謝

anson11 發表於 2018-7-11 22:13

令到現在連睇免費台,都毫不遜色!

coffee430coffee 發表於 2018-7-12 01:11

babybaby999 發表於 2018-7-6 09:31
影出黎有開就開,無影果d就全關

師兄你好,請問你熄咗自適背光,(熄燈睇戲)睇黑暗畫會唔會漏光好明顯?
唔該{:1_254:}

AlexWong@G 發表於 2018-7-12 07:48

Sony X9000e 調整

今日有幸請到位專人上門幫手調整下部電視,
部電視其實一出就買左,但一直都只係用原裝設定,咩都無調,專人帶晒機,接晒線,一步一步教我點睇,我先前淨係識上門睇人地話邊部靚就買邊部,自己完全唔識分咩叫靚,淨係覺得啲色好出就係靚,但係啲色同啲光太勁,成日搞到我隻眼好鬼累,部機本身原來好多野玩,經過專人調整過後我先知咩叫靚,咩叫好,原來我部電視可以去到咁,調整前嘅一年我完全係浪費左部電視!!因爲將會搬屋,如果有幸再換電視嘅話,一定係要再換專人再調整!!
PS:
上圖係調整前,啲色好藍,好光,好假,睇耐啲就好幸苦
下圖係調整後,啲色準好多,無咁藍,真實好多,立體感出晒黎

coffee430coffee 發表於 2018-7-12 08:33

請問師兄調校一次大約幾錢?(可唔可以pm價錢)
因為我都係第一次接觸4k電視,好多嘢都唔識
唔該{:1_254:}{:1_254:}

xianglan 發表於 2018-7-12 12:33

anson11 發表於 2018-7-11 22:13
令到現在連睇免費台,都毫不遜色!

very good la.....

ltkeric 發表於 2018-7-12 17:12

請問師兄揾左咩人攪? 整左幾錢? 可否PM. 謝謝。 x 3
有否一同調較聲?

{:8_387:}
頁: 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30
查看完整版本: 調較LG oled E7P畫面編 已upload參數#30 (CAL機合帖)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。