kelvin_chung78 發表於 2018-4-10 11:46

買了LG 65SJ9500, 問題大到不得了

小弟先前都開過post問各位師兄買LED tv既選擇問題

https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=272298&mobile=2

最後揀左LG 65” 既65SJ9500,本來開開心心等埋部電視入伙,點知3月28號LG staff一開機,部機啲死線多到嚇死人,
跟住call CS換機啦,又等到4月6號,LG staff 開部新機,差不多位置又有死線!我同LG送貨個師父都O哂咀囉!
真係唔好話對依個型號,直情係對LG無哂信心。
仲要Made in Korea,咁我就又打上去CS,佢話再換比我,我覺得係批次同QC問題,就算依家無事,
都幾擔心跟住會有問題,我同CS講一係upgrade,一係加我個保養去到五年 (其實上網登記已經有多三個月)。
CS同我申請左upgrade先。過左星期六日,佢話基於9500已經係top model所以無得再upgrade,
我同佢講你都知係top model? 但係都會連續兩次死panel? 叫人點有信心再換依個型號,
咁即係如果我依個case,6500可以upgrade7500,7500可以upgrade8500,8500可以upgrade9500,
怪就怪我買部9500?跟住我問OLed呢?點解無得upgrade?佢話唔同系列無得upgrade,甘我要求保養去到五年?
跟住個答案仲好笑,CS話為表公司心意,公司送多兩個月!!!! 係兩個月保養比我
我覺得好似被施捨甘,今本就無得選擇!!! 真心覺得好離譜!!!

trango 發表於 2018-4-10 12:01

大無去番買機舖礪搞退貨?
以我所知呢D case大行可以退機轉買其他野

小小Pat 發表於 2018-4-10 12:06

落左單一段日子先送貨可能不受理,自己都剛換LG電視,對樓主case深表同情{:1_332:}

Rakehell 發表於 2018-4-10 12:18

跟據貨品售賣條例,買方可要求賠償或退貨, 退貨費用買家無須負責。但係對口應該係賣家而唔係LG.

kelvin_chung78 發表於 2018-4-10 12:18

我會試試, 謝謝ching

kelvin_chung78 發表於 2018-4-10 12:20

小小Pat 發表於 2018-4-10 12:06
落左單一段日子先送貨可能不受理,自己都剛換LG電視,對樓主case深表同情 ...

LG又無同我講過依個問題

kelvin_chung78 發表於 2018-4-10 12:22

Rakehell 發表於 2018-4-10 12:18
跟據貨品售賣條例,買方可要求賠償或退貨, 退貨費用買家無須負責。但係對口應該係賣家而唔係LG....

係, 佢哋話退款吾關佢事!!! 超灰

Rakehell 發表於 2018-4-10 12:29

kelvin_chung78 發表於 2018-4-10 12:22
係, 佢哋話退款吾關佢事!!! 超灰

退款真係唔關lg 事,收錢嗰個係鋪頭。

kelvin_chung78 發表於 2018-4-10 12:38

Rakehell 發表於 2018-4-10 12:29
退款真係唔關lg 事,收錢嗰個係鋪頭。

會打去問下shop, 不過真心覺得LG對客人好差{:1_247:}

小小Pat 發表於 2018-4-10 12:41

kelvin_chung78 發表於 2018-4-10 12:38
會打去問下shop, 不過真心覺得LG對客人好差

點都問下shop有無計先啦。
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: 買了LG 65SJ9500, 問題大到不得了

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。