yipin 發表於 2018-2-25 00:12

MDLP 發表於 2018-2-24 16:50
590要2隻studio520c
行Biamp full range或
Biamp高高/低低並聯

師兄意思行2隻520C ? 雙中置會不會有phase問題?

alanadc23 發表於 2018-2-25 00:18

alanadc23 發表於 2018-2-25 00:24

komkom 發表於 2018-2-25 00:28

matt88p 發表於 2018-2-24 14:02
Jbl array 880,冇得輸
不過依家hk周圍都冇貨.

師兄堆介880做中置 當然好 但叧有師兄推介530c两隻用bi-amp分開推上下 這是更高的ㄧ个層次 到底應該用那種做中置才对呢

fm31331 發表於 2018-2-25 01:05

正到暈啦,咁快又有新嘢玩!

MDLP 發表於 2018-2-25 01:24

yipin 發表於 2018-2-25 00:12
師兄意思行2隻520C ? 雙中置會不會有phase問題?

打孖叠住唔會

MDLP 發表於 2018-2-25 01:44

alanadc23 發表於 2018-2-25 00:24
我覺得睇型號大小比較先夠中肯
細單元玩av 喇叭抵d
大單元pro cp 冇理由低

我唔係話Pro嘅C/P值低
係睇你去邊度買?
我啲control都係pro series
JJ對18寸都係Pro兼係戲院用
頭一年開唔到聲
依家越煲越有
真係抵玩到爆
同埋pro都要睇邊個系列
有D系列真係頂佢唔順純粹鬥大聲
又有D要network又要上過堂考牌有軟件先玩到

另外再補充一點
真正戲院聲喇叭係絕對可以用嚟欣賞音樂
唔係粗聲粗氣冇高音伸延
有留意開古董兩聲道都知道
西電、EV、Atlec當然仲有JBL
好多以前都係戲院喇叭而家變成2ch一代名器

MDLP 發表於 2018-2-25 01:45

komkom 發表於 2018-2-25 00:28
師兄堆介880做中置 當然好 但叧有師兄推介530c两隻用bi-amp分開推上下 這是更高的ㄧ个層次 到底應該用那 ...

咁.....你要信灣仔av之虎

matt88p 發表於 2018-2-25 02:31

MDLP 發表於 2018-2-25 01:45
咁.....你要信灣仔av之虎

WAWA   WA !!!!!
我絕對唔敢,如果樓主你用開studio,咁真心講我相信520c夾聲啲,至於兩隻我真係未試過,不過如果MDLP兄話得都ok,就應該OK!!

yipin 發表於 2018-2-25 07:10

兩隻530高音拍高音一字排開,要考慮佔空間問題。
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: 勁吹JBL風

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。