MDLP 發表於 2018-2-24 21:16

chan@76 發表於 2018-2-24 18:01
香港一般屋仔有二百呎廳玩都算企理
但比起外地的 home studio 都還要細
用xlr 前級的真係可考慮一下

正常途徑買JBpro可能仲貴過家用版JBL
CP值極低極低
推好JBL又唔洗將貨就價
用8ch皇冠抵到癱
當然又唔係當正常途徑買啦

matt88p 發表於 2018-2-24 21:17

komkom 發表於 2018-2-24 19:25
聽各位大師分析 如觀賞電影用 跟本離唔開1400 已冇其他選擇

Sk2,3900, k2,JBL PRO

hohodog900 發表於 2018-2-24 21:22

師兄對舊雙十吋會唔會放售?
如放請PM我,有興趣

komkom 發表於 2018-2-24 21:23

matt88p 發表於 2018-2-24 21:17
Sk2,3900, k2,JBL PRO

1400相信都要约五萬 但跟尾可能要好高質的歐美名牌後级 呢條数計唔

MDLP 發表於 2018-2-24 21:24

cwdicky 發表於 2018-2-24 18:51
哪隻2 channel 隊林1400?1400 對我來說聽miles davis n cannonball 已lum 死

聽miles dave係JBL強項
2ch絕對口味野
針對唔同音樂有機會刀仔鋸大樹
例如播吓hiphot嘢
三仟蚊件藍牙JBL boombox
入型入格過市面九成hiend喇叭

hohodog900 發表於 2018-2-24 21:35

hohodog900 發表於 2018-2-24 21:22
師兄對舊雙十吋會唔會放售?
如放請PM我,有興趣

噢,睇真啲,師兄用嚟做後置,咁唔好理我嘞,Thx

komkom 發表於 2018-2-24 21:43

matt88p 發表於 2018-2-24 13:41
同埋surround好堅!!!!!!
幾時換埋中置喇叭??

小弟聽你所言試下jbl 因日常看電影占99% 再看jbl最近吹勁風 咪試下囉 点知ㄧ試會中毒呢

komkom 發表於 2018-2-24 21:50

hohodog900 發表於 2018-2-24 21:35
噢,睇真啲,師兄用嚟做後置,咁唔好理我嘞,Thx

唔好意思 本用緊两对号角双十 ㄧ前ㄧ後 但已賣左 如覺得590啱聴 到够買多对再譲给你 抱歉

hohodog900 發表於 2018-2-24 22:14

komkom 發表於 2018-2-24 21:50
唔好意思 本用緊两对号角双十 ㄧ前ㄧ後 但已賣左 如覺得590啱聴 到够買多对再譲给你 抱歉 ...

Thanks you!到時PM me

komkom 發表於 2018-2-24 22:30

komkom 發表於 2018-2-24 21:43
小弟聽你所言試下jbl 因日常看電影占99% 再看jbl最近吹勁風 咪試下囉 点知ㄧ試會中毒呢 ...

对的 大師級所言非虛
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13
查看完整版本: 勁吹JBL風

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。