soulsoul 發表於 2018-1-5 10:03

唔關部機事,係日本人而家做野無以前咁認真但又自我中心.光環不再.
而香港代理,我去過5,6 次. 都係整616 同626.之後就無再用ONKYO.
個時2 邊門口,一邊靚靚門口.中午過去見個RECEPTION 同一個女仕企係度大大份報紙慢慢睇.一邊維修部細細個門口.2 個男人加2部5010 入左去已經轉唔到身.
已經知道呢個香港ONKYO 用緊舊一套的管理方法.分分鐘裡邊全部都係親戚上頭自己做.

G36 發表於 2018-1-5 13:06

soulsoul 發表於 2018-1-5 10:03
唔關部機事,係日本人而家做野無以前咁認真但又自我中心.光環不再.
而香港代理,我去過5,6 次. 都係整616 同6 ...

我以前用626, 一熱就hang機!{:1_334:}

DragonI 發表於 2018-1-5 22:02

關大爺 發表於 2018-1-4 08:57
同安記一間公司,你想有幾好

你說得對。安記野最容易壞。
好好地Pioneer同安記合作,死路ㄧ條。

DragonI 發表於 2018-1-5 22:11

買電器當然即買即check即拿走啦。電視雪櫃等大野除外。

bigair 發表於 2018-1-5 22:34

而家av amp壞的情況已到百花齊放了

hwk 發表於 2018-1-6 09:36

日本没做很久了,都是马来西亚制造!{:6_122:}

mtvbb 發表於 2018-1-6 14:59

Ching 既情況,真係令消費者無晒信心,我之前都係部701有問題聯絡間鋪換機,埋同就有關repack ,及sticker,打去代理問,代理交代係換電線同驗機。 。。。
但睇過咁多report, 我諗各ching心裡有數。
我最記得我換部repack機時,換左部無repack既,開盒驗機又唔肯試機,但就將部新機既 藍色膠紙,喇叭蕉插既阻膠,全部換返晒入去部有問題既機上。。。。。
我就唔知會唔會又可以再repack返出來賣,始終佢地張公司sticker, 原全唔係正路既人諗到既野既做法。

部機,機能~~真係無投訴,但包裝同qc,真係好失望同令人信服

LYKH 發表於 2018-1-6 19:03

avbaby 發表於 2018-1-5 08:11
現場Check過新機冇問題最好即時搬走喇,仲比機會人出股或咩

上上之策 {:1_326:}

見過鬼怕黑。。。{:1_331:}

MDLP 發表於 2018-1-6 19:18

其實有啲牌子未聽過有質量問題....................因為都無人買
其實最緊要係售後服務出咗事有人認帳
頁: 1 2 3 [4]
查看完整版本: Pioneer LX-901 d QC真係差(最新update)又有新update@ #23

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。