AskaLung@FB 發表於 2019-8-21 18:14

KenL26 發表於 2019-8-21 15:14
感謝師兄解答 =]
另外這類喇叭暗藏係天花上面,係唔係都要做個木箱包住佢?...

上網都睇過呢啲天花喇叭嘅文章,都係話做個木箱困住啲聲會好啲

KenL26 發表於 2019-8-21 19:14

AskaLung@FB 發表於 2019-8-21 18:14
上網都睇過呢啲天花喇叭嘅文章,都係話做個木箱困住啲聲會好啲

THANKS解答
初步計劃中太多野唔識{:8_395:}

heerocolour 發表於 2019-9-18 09:06

隻手太痕最後都係忍唔住買左對5吋,邊個話好細隻家........
是但啦都買左了,睇落都幾親間屋~~
試左剛剛出既手john wick最尾個段槍戰片,個天空出左好多聲好動感????
總結:咁既價錢俾突質素真係物超所值,冇錢買JBL X揾佢代替足夠有餘~~

XPR 發表於 2020-3-6 10:13

請問淘仔的價錢係一隻定一對?   thx

AskaLung@FB 發表於 2020-3-6 11:54

XPR 發表於 2020-3-6 10:13
請問淘仔的價錢係一隻定一對?   thx

佢地係一隻價錢,你要+2,同記住要定阻,吾好揀定壓,定壓吾啱用

kclam1234 發表於 2020-3-11 15:04

請教可唔可以講用乜哪叭缐

154cwyeung 發表於 2020-3-13 23:56

我係新手,有野請教各位。現在 喇叭設置是 5.1.2, 天花喇叭 安装在 Top Middle 位置。
如果 日後 升級 AV amp現 5.1.4,原本 天花 Top Middle 位置的喇叭 是否 需移去 後置上方,另在 前置上方加喇叭。
還是 Top Middle位置的喇叭 不變,在後置上方 加喇叭。

AskaLung@FB 發表於 2020-3-14 10:07

154cwyeung 發表於 2020-3-13 23:56
我係新手,有野請教各位。現在 喇叭設置是 5.1.2, 天花喇叭 安装在 Top Middle 位置。
如果 日後 升級 AV...

如果裝四隻天花嘅話,top middle個位就會唔啱,ATMOS擺位係四隻天花擺喺皇帝位前同後,皇帝位係中間

154cwyeung 發表於 2020-3-14 21:06

AskaLung@FB 發表於 2020-3-14 10:07
如果裝四隻天花嘅話,top middle個位就會唔啱,ATMOS擺位係四隻天花擺喺皇帝位前同後,皇帝位係中間 ...

Thank you

KaWing@FB 發表於 2021-8-22 03:06

Hivi 喇叭可當反射喇叭放坐地上用嗎?
頁: 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16
查看完整版本: 廉價質高小升级

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。