hkttf 發表於 2017-12-23 17:04

MDLP 發表於 2017-12-23 17:25

matt88p 發表於 2017-12-23 11:20
如果你問我,我都係只會推薦你某一個牌子

曾經有一份真實的聲音放在阿Matt88面前,我Mat88沒有珍惜,等我失去的時候我才後悔莫及,人世間最痛苦的事莫過於此。你的高音在我的耳仔上拮下去吧!不用再猶豫了!如果上天能夠給我一個再來一次的機會,我會對那個牌子說三個字:J-B-L。如果非要在這份愛上加上一個期限,我希望是……一萬年!

MDLP 發表於 2017-12-23 17:28

hkttf 發表於 2017-12-23 15:19
如果你想拮耳仔JBL

I can't agree more
JBL拾仔出高音係幾拮耳
所以我無用JBL拾仔 LOL

mark1 發表於 2017-12-23 17:36

hkttf 發表於 2017-12-23 17:04
聽過先咁講 合不適合好個人睇法

您又岩,大家都岩。。。{:1_328:}

mark1 發表於 2017-12-23 17:48

matt88p 發表於 2017-12-23 16:14
咁大鑊??
咁都係嘅,Jbl真係好誇張,睇葉問啲刀劍聲, 爆玻璃聲, 或者槍聲嗰啲,真係幾吉耳仔, 還原度 ...

小弟木口木面木耳朵, 用901+ crown8600 , 只有一個字"爽" , 兩個字"誇張",三個字"好誇張".講完,其他唔講喇, 最好自己家訪聽, 大把c兄用緊, 順便可以earcheck 埋耳仔抗吉指數正唔正數。 {:1_339:}

wingleong 發表於 2017-12-23 18:11

求唔吉耳喇叭推介

matt88p 發表於 2017-12-23 18:14

其實成日講Jbl,但係都要講清楚,真係唔係個個系列都好聲,其實可能好多師兄係比以前聽過嘅jbl其他系列影響咗,我都覺得jbl唔係horn啲系列,其實有啲型號真係幾衰聲,粗聲嘅粗聲,吉耳嘅吉耳,講到呢個牌子,基本大部分系列都係要去到horn嗰啲級數先叫做OK,同埋佢嘅聲其實好獨特,horn真心係一種魅力,如果你聽慣咗, 愛上咗,基本會變咗情有獨鍾, 一隻高質, 靚嘅horn,出嚟嗰種配樂嘅氣勢, 激昂嘅感覺,子彈經過槍筒發出嘅聲音,玻璃碎聲,戲中對白講嘢嗰種戲院的感覺,喉嚨低音嗰把聲,全部呢啲獨特嘅聲音,喺第二度真係搵唔到,當然好多其他喇叭牌子都一樣出到嗰種細味高質嘅聲音,不過就係冇horn嗰種,畀你一種縱容不迫嘅感覺!!

jj3380 發表於 2017-12-23 19:04

講到喇叭拮耳,幾時輪到JBL,望下我個頭像喇叭先啦 {:1_330:}

matt88p 發表於 2017-12-23 19:30

wingleong 發表於 2017-12-23 18:11
求唔吉耳喇叭推介

K.....

mark1 發表於 2017-12-23 20:03

matt88p 發表於 2017-12-23 18:14
其實成日講Jbl,但係都要講清楚,真係唔係個個系列都好聲,其實可能好多師兄係比以前聽過嘅jbl其他系列 ...

其實jbl 最正係藍芽系列,三頻都交到功課!{:1_333:}
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 六年之後入門小升級.

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。