aysf2002 發表於 2017-12-23 04:04

六年之後入門小升級.

新居入伙買了Lg 4k TV 後,剛巧舊陪伴六年的Pioneer VSX-921-K 也報銷 ,有籍口小升級,之前有優惠入手LX-501,更心癢入手oppo 203,本來想隔一段時間才更替換器材,但海關唔可以冇戲睇.人生第一套入門音響也是poat76ching指教玩到現在,雖然現在也是入門但再重踏poat76,提升器材心癮再起.現階段空間比之前舊居大,前置也有衝動換,但未有去向,如果換5.0想統一牌子,但想一步步換,請問前置有什麼推介,pioneer不知道現在夾什麼好,當年quad很多ching玩,但現在不知道那個品牌夾pioneer會比較好...再次多多指教: )

當年

今日

killboss18 發表於 2017-12-23 07:29

好理的家

SCm20 發表於 2017-12-23 08:33

{:1_340:} good

matt88p 發表於 2017-12-23 11:20

如果你問我,我都係只會推薦你某一個牌子{:1_343:}

galleryng 發表於 2017-12-23 13:30

matt88p 發表於 2017-12-23 11:20
如果你問我,我都係只會推薦你某一個牌子

JBL{:6_176:}

hkttf 發表於 2017-12-23 15:19

matt88p 發表於 2017-12-23 16:14

如果你想拮耳仔JBL

咁大鑊??
咁都係嘅,Jbl真係好誇張,睇葉問啲刀劍聲, 爆玻璃聲, 或者槍聲嗰啲,真係幾吉耳仔, 還原度太高......
真正碎玻璃,真正劍聲,開槍聲,我諗都幾難唔拮耳仔{:1_332:}

matt88p 發表於 2017-12-23 16:16

galleryng 發表於 2017-12-23 13:30
JBL

不過師兄,耳聽為實啦,我身邊都有40個朋友,都係自己聽完之後先換JBL!!
所以真係要試清楚先!{:8_387:}

hing1985 發表於 2017-12-23 16:25

如果你想拮耳仔JBL

查實你有冇聽過?

mark1 發表於 2017-12-23 16:53

死喇, 我仲嫌ls同530 唔夠吉耳, 仲加dci8600 成600w 推佢地,
成日own隻耳仔埋去欣賞佢狂推出黎d horn 聲。。。留哂口水。。。

其他牌子我唔評論,但Jbl 睇戲的話cp 灰常高, 聽歌我唔知,但jbl "還原度高" 我相信用緊既J 友會明白。

我,我d 屋企人,我隻貓,都成日比佢d 關門開門等細微聲嚇親,以為真, 火爆場面槍淋彈雨更不在話下。睇戲,仲可以求d咩野。。。

不過講到尾,人人各有耳味, 小弟自我感覺jb良好即, 可能佢真係好衰。。。haha{:1_339:}
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 六年之後入門小升級.

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。