MDLP 發表於 2017-11-27 05:52

matt88p 發表於 2017-11-26 13:56
小弟自己從來唔信音壓計,
其實concept好簡單,套音響係屬於你嘅定係個音壓計嘅??...

McAccPro個音壓計
會計算埋EQ介入前後音壓
你用音壓計加機內Pink Noise
根本做唔到呢個功能

MDLP 發表於 2017-11-27 05:57

hohodog900 發表於 2017-11-26 12:25
好,等我聽一排F. Align試下先

我偏向用F align(EQ) + Direct(surr mode)
LX901淨係EQ+Surr+PhaseCtrl+Hibit+Filter
咁多組合真係有排玩

Dynaudio 發表於 2017-11-27 11:39

matt88p 發表於 2017-11-27 00:17
Yes also the same

唔該使師兄!

Dynaudio 發表於 2017-11-27 12:03

MDLP 發表於 2017-11-27 05:49
F align要好似玩2-ch咁玩擺位
好講夠還完喇叭原汁原味
再用咪收main spkr曲線及全頻相位特性

唔該使MDLP兄!
我宜家前置喇叭的位置就系以聽2聲道擺位,咁就可以再試一試呢個模式。玩2聲道除左器材配搭外,就系要搵到對喇叭的最佳位置,相對玩AV就好多嘢要調教,頭都大埋。遲哋再試吓,有麼嘢唔明的再上來請教師兄!

Polo1984 發表於 2017-12-21 12:49

hohodog900 發表於 2017-11-26 15:12
901要自己逐個M1, M2, M3輸入乜mode, 預設只喺M1~symmetry, 其他喺關咗的,要手動加入M2同M3。
開咗M2, M ...

C兄想問下,我部LX701做曬三個模式,但M2⃣️M3⃣️仲系关閉,甘應該點做呢?

matt88p 發表於 2017-12-21 15:26

Polo1984 發表於 2017-12-21 12:49
C兄想問下,我部LX701做曬三個模式,但M2⃣️M3⃣️仲系关閉,甘應該點做呢? ...

應該做錯咗,如果唔係唔會咁樣

Polo1984 發表於 2017-12-21 15:38

matt88p 發表於 2017-12-21 15:26
應該做錯咗,如果唔係唔會咁樣

甘系迷M1⃣️2⃣️3⃣️重做?但點做為止正確呢?請教{:1_331:}

matt88p 發表於 2017-12-21 16:56

No no no
第一次做auto Cal嘅時候,喺選項入面一次過揀曬三個memory,咁佢就會一次過cal曬,唔使分開做

Polo1984 發表於 2018-3-16 16:14

matt88p 發表於 2017-12-21 16:56
No no no
第一次做auto Cal嘅時候,喺選項入面一次過揀曬三個memory,咁佢就會一次過cal曬,唔使分開做 ...

M1.S
M2.A
M3.F
師兄我從M1開始做,系迷一次過做曬?

mark1 發表於 2018-3-16 17:16

玩901 一定係玩佢個software,堅!準!{:1_339:}
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: 換左901之後發現~~~~~

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。