Cogor 發表於 2017-10-25 14:58

good88690 發表於 2017-10-25 09:15
相信每部碟機, 夾每款硬碟都會有握手問題, 始終入面粒CONTROLLER部部唔同, 但大路既多數冇問題, 而203增 ...

咁你個4TB 外置硬碟喺咪要分割為2TB+2TB先可順暢播到,定還是就咁一個4TB就可以?
因為我啲3.5寸電腦用嘅內置硬碟,全部都喺單一分區GBT形式去用盡整個硬碟?
而我知道單一2TB就無特別要求
究竟UDP-203要用咩分割形式?
謝!

good88690 發表於 2017-10-25 15:24

咁你個4TB 外置硬碟喺咪要分割為2TB+2TB先可順暢播到,定還是就咁一個4TB就可以?
因為我啲3.5寸電腦用嘅 ...

GPT 4TB 單一格式化 NTFS 便可以, GPT沒必要2TB + 2TB, 更沒必要MBR 2TB

Cogor 發表於 2017-10-25 15:46

good88690 發表於 2017-10-25 15:24
GPT 4TB 單一格式化 NTFS 便可以, GPT沒必要2TB + 2TB, 更沒必要MBR 2TB

無呀,因為Oppo 教我話3TB要變成2TB+1TB會比較穩定
所以我先再問你哋嘅實際經驗,咁即喺無需再格式化喇

hohodog900 發表於 2017-10-25 17:38

Gorgeous 發表於 2017-10-24 23:29
一係佢唔識, 一係佢老吹

師兄, 搭句咀, 依家203我有JB, 咁如果我想放棄JB, 是否只要拔走JB 隻USB手指, 之後再直接update Firmware 就可以?

Gorgeous 發表於 2017-10-25 17:47

wman 發表於 2017-10-25 18:22

因為我啲3.5寸電腦用嘅 ...

我 4TB 單ㄧ格式 NTFS 。

leeon 發表於 2017-10-25 19:47

我想問如JB左就睇4K備份版時如有杜比視介就出吾到。但抆走隻JB手指,再播正版4K有杜比視介电影,係咪會出到杜比視介畫質?

Gorgeous 發表於 2017-10-25 20:00

hohodog900 發表於 2017-10-25 20:01

leeon 發表於 2017-10-25 19:47
我想問如JB左就睇4K備份版時如有杜比視介就出吾到。但抆走隻JB手指,再播正版4K有杜比視介电影,係咪會出到 ...

應該唔得,因為JB版喺舊Firmware,一定要update先

Cogor 發表於 2017-10-25 20:09

那裡入UDP-203會平啲?
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12
查看完整版本: Oppo UDP-203 一問

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。