vicentk 發表於 2017-10-21 12:55

我的新歡-Jomo Flamenco

今年8月展會訂了會場限量的金碳纖的 Flamenco 終於在星期二到了,聽了 3-4 日,我只可以講只有買貴沒買錯。大家如果去試公模我可以同你講,私模比起公模更痴線。

彥宇yuhu 發表於 2017-10-21 13:37

恭喜師兄,有冇聽感可以分享下{:6_128:}

jaffeinism 發表於 2017-10-21 17:59

彥宇yuhu 發表於 2017-10-21 13:37
恭喜師兄,有冇聽感可以分享下

試左公模, 同rox幾似

edgarcpu 發表於 2017-10-21 18:03

ching,

congratulate, waiting for your report.

洪威 發表於 2017-10-21 20:04

又有新玩具

johnwong1102 發表於 2017-10-21 21:19

恭喜師兄

ml55 發表於 2017-10-23 03:26

唔知聽感同Zeus有冇好大分別,呢兩隻耳機應該係同級,多口一句,請問師兄有否曾經試過Zeus?唔知兩者之間的聲音取向分別大唔大。

洪威 發表於 2017-10-23 10:55

搵條咩綫夾啊?

wkk0504 發表於 2017-10-23 17:55

ml55 發表於 2017-10-23 03:26
唔知聽感同Zeus有冇好大分別,呢兩隻耳機應該係同級,多口一句,請問師兄有否曾經試過Zeus?唔知兩者之間的 ...

我個人聽感覺得呢兩對耳機取向係唔同
Zeus 有R同XIV兩種調音;
Flamenco有boost
兩隻玩既野好唔同

雖然兩對口味都係比較中性
但我覺得ZeusR主攻分析力, 音場立體, 人聲微暖有包圍感
而Flamenco(boost無開)就比較音色偏瘦, 注重樂器表達, 樣樣都好平衡既感覺
(而開boost後既調音唔係太岩我自己胃口,所以唔多講,交番比其他Ching)

wkk0504 發表於 2017-10-23 17:56

恭喜Ching 黑金配色好高貴~
頁: [1] 2
查看完整版本: 我的新歡-Jomo Flamenco

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。