小瑟 發表於 2017-5-9 08:21

嘩…你個癲佬,入哂二部咁高興。{:1_328:}{:1_328:}{:1_328:}{:1_328:}

小瑟 發表於 2017-5-9 08:23

homealone 發表於 2017-5-8 08:08
其实HDMI cable没有分1.x和2.x,只要够快就能支持。要支持4K,就要18G或以上。

要4K未洗18G, 4K/24其實9G已可以,係玩Dolby vision同4k/3D先要18G.

matthew 發表於 2017-5-9 09:09

alanadc23 發表於 2017-5-8 22:59
Matthew 兄 a5冇得換綫 有冇搞搞好少少畫面

聲係咪用盡音量100 用amp 就

A5 用外置火牛, 要搞就最快趣就加隻LPS 比電A5, 效果有明顯提昇
如果用源碼出聲其實係冇得教大細聲, 由AMP 去教的

matthew 發表於 2017-5-9 09:11

Versa 發表於 2017-5-8 23:42
最衰oppo 203 hdmi input 唔食HDR,否則A5入oppo 203做影像處理,再2 x hdmi影音分離出TV / amp,A5作為203 ...

其實我內文都講到, 如果A10 有雙HDMI 都幾PERFECT
而家就係D HDMI 搞到我UPGRADE 就要UPGRADE 晒TV +前級果下麻煩{:6_147:} {:6_147:}

matthew 發表於 2017-5-9 09:12

koo9726 發表於 2017-5-8 23:47
請問雙hdmi out 在那,我只看見一個。

我內文是如果有雙HDMI 就PERFECT{:6_136:} {:6_136:}

matthew 發表於 2017-5-9 09:16

hungpakto 發表於 2017-5-9 08:19
其實喱啲機同用pc播有冇大分別?

首先講4K 60P 10BITS 硬解, PC 買張可以硬解到的已經唔平, 現階段買呢D 4K 機係最為經濟
你話去到唔知幾多年後普及晒4K UHD 就好似而家D BD 成行成市咁, 所有價都回落 PC 有心SET 未必輸蝕比PLAYER, 不過真係要搞好多野

kelvinv2000 發表於 2017-5-9 09:37

matthew 發表於 2017-5-9 09:16
首先講4K 60P 10BITS 硬解, PC 買張可以硬解到的已經唔平, 現階段買呢D 4K 機係最為經濟
你話去到唔知幾 ...

師兄請問你set 4k 60p 時播片有冇窒?唔知係咪我部cx700問題,播片週不時有輕微窒一窒。

alanadc23 發表於 2017-5-9 09:44

alanadc23 發表於 2017-5-9 09:45

alanadc23 發表於 2017-5-9 09:48

頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13
查看完整版本: 忍唔住兩部都入晒之 Egreat A5 A10

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。