kuushun 發表於 2016-12-30 20:15

正常抵下sony嘅畫質應該唔會靚過oled
我自己覺得

小瑟 發表於 2016-12-30 21:37

chanleechan 發表於 2016-12-30 15:24 static/image/common/back.gif
為老闆着想, 可唔可以試埋 tvb ?

Thx a lot

招募帖開左勒, 今次我地可以去酒店玩呀, 多得SONY全力支持, 試TVB我都問左酒店, 不過佢地冇天線, 如果我係搵左D用MAGIC TV錄左既節目再SAVE係手指又可唔可行呢????

小瑟 發表於 2016-12-30 21:38

kuushun 發表於 2016-12-30 15:32 static/image/common/back.gif
全力支持小瑟 努力
因為我準備 買 電視 等報告

咁就快D........{:1_344:}

https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=250046

小瑟 發表於 2016-12-30 21:54

sharkpigyu 發表於 2016-12-30 17:58 static/image/common/back.gif
我都好想知個結果 尤其黑位同4K 嘅表現 支持大王!
大王 可否再比較下電視本身喇叭表現?...

呢個我仲未諗好成個FLOW會點做, 不過我已經請左JAMES同我地做呢次既嘉賓, 難得新年前佢終於回港抖抖, 所以我先有機會夾到佢做我地呢次活動既嘉賓!!!

{:1_335:}{:1_335:}{:1_335:}{:1_335:}{:1_335:}{:1_335:}{:1_335:}{:1_335:}{:1_335:}{:1_335:}

如果2012年有睇過小瑟同JAMES的專訪, 都應該知JAMES係邊個, 佢真係好猛料的, 今次佢會同大家分享返, 依家影音業界最新的 4K 家用電視的科技同LED與OLED方面各自有的優點與缺點之處, 呢D機會唔係成日有, 佢平時係美國 CEDIA 開班係要收錢架~~{:1_339:}

呢個LIST就係CEDIA既Certified Instructor既名單, 大家可以搵到JAMES的呢!!!
https://www.iseurope.org/cedia-training-sessions/

https://www.iseurope.org/session-detail/?sss_session_id=283&sss_date_id=336&return_to=cedia-training-sessions&searchterm

小瑟 發表於 2016-12-30 21:55

kuushun 發表於 2016-12-30 20:15 static/image/common/back.gif
正常抵下sony嘅畫質應該唔會靚過oled
我自己覺得

我昨天同JAMES傾左二句, 其實二者各取所需的.....

chanleechan 發表於 2016-12-30 22:07

小瑟 發表於 2016-12-30 21:37 static/image/common/back.gif
招募帖開左勒, 今次我地可以去酒店玩呀, 多得SONY全力支持, 試TVB我都問左酒店, 不過佢地冇天線, 如果我 ...

Sure, thanks for yr arrangement

{:6_127:}

小瑟 發表於 2016-12-30 22:26

chanleechan 發表於 2016-12-30 22:07 static/image/common/back.gif
Sure, thanks for yr arrangement

{:6_162:}{:6_162:}{:6_162:}{:6_162:}{:6_162:}{:6_162:}

kuushun 發表於 2016-12-31 07:45

小瑟   你有冇收到消息panasonic oled幾時推出等咗好耐啦

小瑟 發表於 2016-12-31 09:57

kuushun 發表於 2016-12-31 07:45 static/image/common/back.gif
小瑟   你有冇收到消息panasonic oled幾時推出等咗好耐啦

冇呀,我都睇外國新聞話會出,但香港代理都話未有消息,次次都係咁的呢。{:6_194:}{:6_194:}{:6_194:}

有時間真係來下星期個 Event,James對整個世界的影音市場好熟,聽佢講 OLED同 LED既分別同依家4K標準係點真係會學到野,就好似其實 HDR有 光度既 STANDARD, 行1000 nits,但又有幾多面板做到呢??? 呢 D野平時都唔會有真高手會講什至知,因為佢係業界既人,HDMI既白皮書教係佢寫的,所以佢講既野我一定好有信心。而且最正既係,佢識講廣東話呢下正麻。{:6_212:}{:6_212:}{:6_212:}
(Post76 Android 手機版送出)

herman仔 發表於 2017-1-3 10:06

小瑟 發表於 2016-12-30 12:43 static/image/common/back.gif
如果試打機唔用XBOX用 PS4可以嗎??? 我個情況係同SONY提議玩呢個活動, 之後佢地又OK全力支持喎, 所以如果 ...

我覺得完全合理! 我都想知打PS4表現如何{:1_352:}
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 如果我搵到 Sony, LG, Samsung 三台最頂級既電視來做比對大家...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。