luck 發表於 2016-12-23 13:24

Lolofi 發表於 2016-12-23 14:19

luck 發表於 2016-12-23 13:24 static/image/common/back.gif
但係個餡都係大陸,只不過扮美國人姐

My real experience was when I sent mycomplaint to their US head office, they claimed they can do nothing as they are only one of the sales agents only...... They are much poor than 步步高 !!!

{:1_330:}

blackcolor 發表於 2016-12-23 14:21

sixtysix 發表於 2016-12-23 00:13 static/image/common/back.gif
師兄,不妨留意下global review 或者 出去睇下呢部步步高既表現同實力...

https://tvevaluate.com/oppo-udp-203-vs-panasonic-ub900/

blackcolor 發表於 2016-12-23 14:36

Szelong 發表於 2016-12-23 13:18 static/image/common/back.gif
咁如果佢去完美國,學好左英文又吸收哂人地既長處,咁就算係一個中國人又如何?

...

講真,係好既產品邊到都無所謂!

Apple 都係大陸做!但重點係人地QC 頂班!一分一寸每一個 parts 都做得好嚴謹!{:6_193:}

但步步高就.......{:6_188:}

同埋講真,佢賣呢個價錢真係有的 overpriced!{:6_152:}

同埋點解香港各大 Forum 都力谷呢個牌子既原因,其實唔駛講大家都會明白!{:6_138:}

但我唔明白既係的人買得起機,玩得起成套 hifi..... 但都仲係要睇 ISO 唔買碟!呢樣真係唔明白!{:6_180:}

1. 買得部咁貴既機都係想要靚畫質!但竟然走去睇 file .....

2. 學人睇戲聽歌但又唔尊重知識產權!仲要係犯法!

不過都係算吧啦!講到尾都係一場無謂既口水戰!{:6_155:}

Jimmyjimmy 發表於 2016-12-23 14:52

有D人喜歡將自己的碟変成ISO放在NAS方便睇, 就好似將CD rip 左, 変成 CAS ㄧ樣, 睇ISO 吾ㄧ定係 ........

SFC 發表於 2016-12-23 15:24

Jimmyjimmy 發表於 2016-12-23 14:52 static/image/common/back.gif
有D人喜歡將自己的碟変成ISO放在NAS方便睇, 就好似將CD rip 左, 変成 CAS ㄧ樣, 睇ISO 吾ㄧ定係 ........ ...

咪係{:6_146:}

sixtysix 發表於 2016-12-23 15:32

我果日買唔到機, 只訂了, 店長話月尾至下年頭先有貨{:8_381:}

另外,

大家有大家嘅鍾意同選擇, 無謂傷和氣{:8_395:} , 最緊要大家都長玩長有 {:8_403:}

xhatax 發表於 2016-12-23 15:45

luck 發表於 2016-12-23 13:12 static/image/common/back.gif
比如一個大陸人2004年,移民咗去美國,過咗幾年之後返香港,同D親戚講話佢係美國人。 ...

好奇想問,如(師兄你)2004年,移民咗去美國,過咗幾年之後返香港,D親戚問你係咪美國人。你會点答?{:6_141:}

luck 發表於 2016-12-23 15:51

Szelong 發表於 2016-12-23 15:55

luck 發表於 2016-12-23 15:51 static/image/common/back.gif
我會好大聲同人講,我係美國人

咁你即係中國人定係美國人?
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: 出緊旺角, 請問邊度有OPPO UDP203現貨? THANKS.

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。