大玩偶 發表於 2009-11-16 17:40

imac 機好用嗎 ?

最近身痕 !

想買部機放係房用 ~

imac 不嬲都知佢靚仔... !

前幾日係 旺角行街順便試一試 ~

又幾ok !

想問下 ... imac ...可否做以下我常做d 野 ?

裝game 打機 ... 睇戲 ....downloadBT!
一般 excel文書處理 ?
我見佢好似無得換hardisk ... 所以一問 !

bl089 發表於 2009-11-16 18:03

用開mac的人話好用及易用過window

Tomotoshi 發表於 2009-11-16 18:09

I'm a mac user, mac is really more user friendly than windows.
Go for the new iMac it's good!

大玩偶 發表於 2009-11-16 18:13

咁可以用黎 DownloadBT 嗎 ?
長期咁拖法...OK嗎 ?

威廉 發表於 2009-11-16 20:51

you can bt.... its fine.. but i bt through a removable harddisk

nigo12 發表於 2009-11-16 21:21

我用左mac將近六年啦,放心mac一樣有office,功能一樣,所以文書絕對ok.
而且跟機有iwork試用啵,有晒pages(word),number(excel),keynotes(ppt)
,有晒template,又靚又好用又可以save做Office format,加上你搵個serial,就可以haha

BT,no poblem,如果要換hard disk,please check ifixit.com

不過一次過加大harddisk,hassle free!

For watching Blu-Ray,buying mark six and playing online game,u can use vmware to boot windows on Mac,or use boot camp to boot windows natively.

大玩偶 發表於 2009-11-17 10:49

我用左mac將近六年啦,放心mac一樣有office,功能一樣,所以文書絕對ok.
而且跟機有iwork試用啵,有晒pages(word),number(excel),keynotes(ppt)
,有晒template,又靚又好用又可以save做Office format,加上你搵個serial, ...
nigo12 發表於 2009-11-16 21:21 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

老實講.... 本身用緊iphone ...
初接觸 apple 既機...
好唔慣...
之前打online game 年代....聽日講話mac 機打唔到...
所以一路都無考慮買 mac 機 !
用開windows 果d 軟件..全部都熟用...
不過近期d   vista / WIN7 ....我暫時無乜信心...
所以先心y 諗一諗mac 機.. !

我都係去爬一爬MAC 友的文先 !

KUNGKUNG 發表於 2009-11-24 14:03

大玩偶兄 , 唔使唸 , 用完 iMac 返唔到轉頭 .
裝埋 Window 落去 , 行2個平台 , 嘜都解決 .
而家新 iMac 係 16:9 mon , 正好多 ,
記著買貴版 , 行 1920x1080 解像 .

大玩偶 發表於 2009-11-24 14:45

唔該哂 !

不過我依然好擔心BT 得多...

個HD會好快打柴.... 拆機換HD 就煩LU ... !

KUNGKUNG 發表於 2009-11-24 17:32

唔該哂 !

不過我依然好擔心BT 得多...

個HD會好快打柴.... 拆機換HD 就煩LU ... !
大玩偶 發表於 2009-11-24 14:45

大玩偶兄 ,
-icare 保養計劃 係包晒所有 硬件 兼 上門維修
-拆機換 HD 可以在現場處理 , 15分鐘內應可搞掂
頁: [1] 2
查看完整版本: imac 機好用嗎 ?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。