eric18ngan 發表於 2016-7-27 10:17

師兄
以價錢來講89真係抵玩,唔好以價錢來決定好壞,大家都係旗艦級,7010同89都係同級,只係聲底大家唔同,自已去聽喜歡乜野聲底.
我本身係7200wa用家,而家轉左用89,各有各好.
但pioneer 就出新機,你可以等一下,因為9月份會有新機出,今年新機Yamaha 3060已經出左,你都可以去聽下.

wman 發表於 2016-7-27 10:22

titus614 發表於 2016-7-27 08:25 static/image/common/back.gif
可以試吓Anthem AV amp 啱唔啱聽呀 ⋯

畢直得 15000 , 應該不夠 ,玩不起 !

titus614 發表於 2016-7-27 11:42

wman 發表於 2016-7-27 10:22 static/image/common/back.gif
畢直得 15000 , 應該不夠 ,玩不起 !

Anthem既機冇咩花巧嘢,行完ARC之後聲音有肉地夠埋身夠真實⋯就算唔考慮買都值得去一試同日系機作個比較先。我之前都set咗個budget俾自己但試完就乖乖俾錢提貨走 !

MDLP 發表於 2016-7-27 12:10

eric18ngan 發表於 2016-7-27 10:17 static/image/common/back.gif
師兄
以價錢來講89真係抵玩,唔好以價錢來決定好壞,大家都係旗艦級,7010同89都係同級,只係聲底大家唔同,自已 ...

大家又睇吓日本街價先

MDLP 發表於 2016-7-27 12:23

馬蘭士 SR7010 和先鋒 LX89 ,那ㄧ部比較好些呢 ,求各師兄指㸃迷津 !

邊部好? level高? 可能無乜意思
有啲好得嚟......setting太過複雜九成以上調教功能新手無可能唔識用
有啲好得嚟......setting太覇度cal完唔啱聲都無得改
有啲好得嚟......所謂setting都係玩假聲加迴音殘響
有啲好得嚟......要駁電腦但少花神到cal低唔cal高連距離都要用手入

所以睇自己須要啲乜野

孤身走我路 發表於 2016-7-27 12:45

gikifk 發表於 2016-7-27 07:58 static/image/common/back.gif
唔等就買先峰

呢期先鋒當旺....!!!!{:1_340:} {:6_174:}

MDLP 發表於 2016-7-27 12:53

孤身走我路 發表於 2016-7-27 12:45 static/image/common/back.gif
呢期先鋒當旺....!!!!

都唔係睇旺唔旺
最緊要睇啱唔啱用

gikifk 發表於 2016-7-27 14:40

萬伍元以下買安仔 900

matt88p 發表於 2016-7-27 15:00

你咁講好難幫你簡,雖然比我一定揀先鋒89,但係咁講好唔公平,因為你首先要知自己要乜,
師兄介唔介意講下自己對聲音取向係乜嘢??
聽歌還是睇戲多??

wman 發表於 2016-7-27 16:15

matt88p 發表於 2016-7-27 15:00 static/image/common/back.gif
你咁講好難幫你簡,雖然比我一定揀先鋒89,但係咁講好唔公平,因為你首先要知自己要乜,
師兄介唔介意講 ...

現在用馬蘭士 sr5010 , 覺得聲音柔了些 ,加了後級改变不大 , 看戲 60 聴歌 40 .
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: 買邊部AV Amp 好 ,頭痛 ! ( 買了 , 己加相 , 第五頁 ,第九頁)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。