SonSon 發表於 2016-7-20 14:33

chhanthony 發表於 2016-7-20 14:24 static/image/common/back.gif
http://www.ebay.com/itm/291742413596

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Samsung+UHD+Player&_osa ...

Panasonic 用projector小心D{:6_146:}
(Post76 Android 手機版送出)

angusluk 發表於 2016-7-20 14:35

chhanthony 發表於 2016-7-20 14:24 static/image/common/back.gif
http://www.ebay.com/itm/291742413596

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Samsung+UHD+Player&_osa ...

go go go la, 2k 都win LX88

chhanthony 發表於 2016-7-20 14:46

SonSon 發表於 2016-7-20 14:33 static/image/common/back.gif
Panasonic 用projector小心D

HDMI handshake issue?

我都諗住入咗部UHD Player 用住部1080P睇住先....等UHD Projector平啲先入手。

SonSon 發表於 2016-7-20 15:54

chhanthony 發表於 2016-7-20 14:46 static/image/common/back.gif
HDMI handshake issue?

我都諗住入咗部UHD Player 用住部1080P睇住先....等UHD Projector平啲先入手。 ...

尋日活動部Panasonic UHD同部sony 4k projector八字好似唔太夾,大王就最清楚{:6_176:}

angusluk 發表於 2016-7-20 15:57

SonSon 發表於 2016-7-20 15:54 static/image/common/back.gif
尋日活動部Panasonic UHD同部sony 4k projector八字好似唔太夾,大王就最清楚
(Post76 Android...

可能係setting問題,ub900內部要張24P off先會出到正常!我試set錯强制出24p或colour space,就會出唔到4k

SonSon 發表於 2016-7-21 10:00

angusluk 發表於 2016-7-20 15:57 static/image/common/back.gif
可能係setting問題,ub900內部要張24P off先會出到正常!我試set錯强制出24p或colour space,就會出唔到4 ...

唔止畫面, 連聲都有姪.......

angusluk 發表於 2016-7-21 10:06

SonSon 發表於 2016-7-21 10:00 static/image/common/back.gif

咁一定唔關ub900事la,我用左2個月都無咁既問題,可能係amp 或hdmi 唔夠寬頻
唔係會試左ok先會開分享會。
我用av8802無試過hdmi聲有姪...

angusluk 發表於 2016-7-21 10:07

SonSon 發表於 2016-7-21 10:00 static/image/common/back.gif

下次都係試好晒,先出分享會。

SonSon 發表於 2016-7-21 11:09

angusluk 發表於 2016-7-21 10:06 static/image/common/back.gif
咁一定唔關ub900事la,我用左2個月都無咁既問題,可能係amp 或hdmi 唔夠寬頻
唔係會試左ok先會開分享會。 ...

我又唔會懷疑影音天地既器材員工同大王專業知識,既然駁咗Panasonic先有問題,唔排除有唔夾機情況出現

SonSon 發表於 2016-7-21 11:11

angusluk 發表於 2016-7-21 10:07 static/image/common/back.gif
下次都係試好晒,先出分享會。

同樣唔會懷疑現場咁多位專業人仕既setup,不如下次邀請閣下出席協助活動啦{:6_190:}
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9
查看完整版本: 終於都係屋企試左 SAMSUNG 部 4K UHD 機勒......

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。