Mattsin 發表於 2016-7-9 16:55

MDLP 發表於 2016-6-20 12:19
我以前對B&W805sig
隻高音爭啲比朋友
以為係卡拉OK咪抆起

師兄,你都好搞笑下!

ykluk 發表於 2016-7-16 11:23

呢個問題我諗每位CHING都有機會面對, 除非係得一個人住~~ {:8_395:}

小弟會咁諗, 一個人一世人有好多嘢跟住自己圍繞一生, 最重要係令自己同身邊親人朋友活得開心快樂. HIFI/AV嘢係自己喜好, 係一種可以令自己滿足開心既一項興趣, 同住既屋企人更加係自己人生既一部分, 非常重要~~!! 無謂不必要既爭吵或者唔開心都係盡量避免同不必要, 自己既能力同責任就係搵個balance, 有啲嘢如果無辦法係要妥協既咪妥協囉, 最重要既唔係自己既器材擺位有幾天下無敵, 而係人生既每一部應有既和諧同快樂~~{:9_421:}

以上純粹個人睇法~!! {:8_387:}

James1967 發表於 2016-7-16 11:54

ykluk 發表於 2016-7-16 11:23 static/image/common/back.gif
呢個問題我諗每位CHING都有機會面對, 除非係得一個人住~~

小弟會咁諗, 一個人一世人有好多嘢跟 ...

不能贊同更多,(祖男話齋)和鞋和鞋

kcandy0000 發表於 2016-7-18 10:19

ykluk 發表於 2016-7-16 11:23 static/image/common/back.gif
呢個問題我諗每位CHING都有機會面對, 除非係得一個人住~~

小弟會咁諗, 一個人一世人有好多嘢跟 ...

當妳有一朝入廁所刷牙洗面同去廁所時發現洗手盤養緊龜,格離(廁所內)煲緊中藥,妳會明白就黎癲既感覺。

ykluk 發表於 2016-7-18 10:36

kcandy0000 發表於 2016-7-18 10:19 static/image/common/back.gif
當妳有一朝入廁所刷牙洗面同去廁所時發現洗手盤養緊龜,格離(廁所內)煲緊中藥,妳會明白就黎癲既感覺。 ...

咁所謂協調都唔係指係你自己一個妥協既, 溝通嘛~~ {:8_395:}

當你有一朝發現屋企所有嘢都無郁過, 因為根本就再無人喺度, 咁你就更加後悔添.... {:8_388:}

難得身邊仲有人係一種福氣~~ {:8_389:}

squallho1 發表於 2016-7-18 11:04

呢d野...好多時真係睇下一家人可唔可以互相體諒...好似我而家新屋搞緊裝修,CFO一聽到話客廳天花要裝2隻Atmos speaker即刻灑手擰頭....咁我首先要堅持呢個決定 (新屋其他裝修我都比佢全權話事),然後慢慢解釋比佢聽Atmos係咩來點解天花要裝喇叭,然後在喇叭選擇上點樣盡量降低家人不安感....當然未知最終結果如何,但我相信好多野一家人都可以有商有量既...

edlsang 發表於 2016-7-18 11:20

我玩兩 ch 都知喇叭擺位位置空間越大越好 ,不過阻左一迈出路及大門出入位 。

咁就唯有要聽先移位 la.......{:6_180:}

gikifk 發表於 2016-7-18 11:21

都怪香港地方太細所至......................忍忍忍

civicboy 發表於 2016-7-18 13:11

咁緊張!
1. 搵間房鎖住佢地 (我講D二奶)
2. 自己搬開住
3. 唔好請佢地上來
4. 搵間屋比佢地住
5. 唔好買貴野
6. 買多套比佢地自己玩

tiggerjason 發表於 2016-7-18 17:56

civicboy 發表於 2016-7-18 13:11 static/image/common/back.gif
咁緊張!
1. 搵間房鎖住佢地 (我講D二奶)
2. 自己搬開住

由於家中小朋友,最大只有兩歲半…… 現在只可以用套裝機,因為方便同體積較細,冇咁易成為攻擊目標………… 遲啲諗住搞番套兩聲道放係公司聽,屋企盡量唔搞大龍鳳。
(Post76 Android 手機版送出)
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 音響位置被亂動

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。