小瑟 發表於 2016-4-24 18:06

【回歸尊重討論】取消任何政治話題討論及回覆

各位支持 76 的版友好,

相信好多版友都有試過係討論過程之中, 本來一直友好的版友都可能會因為政治意見不同而導致不快收場, 為左可以回復一個【尊重討論,理性分享】的影音玩樂論壇,由即日開始,我地會取消【政治區】這個版塊,繼而在其他任何的討論中,都不可再討論相關的政治討論. 詳細版規如下 :

[*]不可再討論有關任何政治題材嘅題目或討論, 如開新POST的, 一律刪除。
[*]討論影音話題時, 講講下會去左政治的, 起初管理會先在該帖回覆該帖不可再討論政治話題。
[*]如果再有會員討論該話題,就會先以PM警告, 再犯就禁言處理。

● 如有版友犯了該版規, 大家可以幫忙 PM 小瑟, WIL-WIL, KEN704 三位總副版管去了解事件.

此舉係希望 Post76 可以回歸返一個只討論影音玩樂的論壇而唔需要再比香港的政治氣氛破壞我地一貫【尊重討論, 理性分享】的底線!!!!

MANY THX 大家幫助!!!{:1_249:}

2003987 發表於 2016-4-24 18:17

{:6_158:} 多口講句 (馬後豹){:6_126:},不嬲覺得政治區 好似怪怪地{:6_170:}

hdconverter 發表於 2016-4-24 18:17

未嘗不是一件好事。。。!

阿定 發表於 2016-4-24 18:24

影音玩樂在76, 其它野都係去番其它討論區啦!
(Post76 Android 手機版送出)

fm31331 發表於 2016-4-24 18:25

政治依家嘢,真係唔懂!{:6_176:}

edlsang 發表於 2016-4-24 18:32

同意 !{:6_193:}

神武光輝 發表於 2016-4-24 18:34

政治呢D嘢、講兩講、好易反面、小講為妙

小瑟 發表於 2016-4-24 18:44

冇錯, 就係咁, 講二講, 真係老豆都會反面........我有時都會同老豆有二句, 最後都係唔講為妙!!!! 大家上76都係想搵好野玩, 傾下有咩新玩具, 下下講到勞哂氣又為咩呢???? 所以76都係唔好攪呢D野算勒, 大家開開心心傾下計咪算囉, 你毒我時我又毒下你就最開心呢!!!{:6_139:}

HD2 發表於 2016-4-24 18:51

ctmk 發表於 2016-4-24 19:03

{:6_237:}{:6_237:}{:6_237:}
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 【回歸尊重討論】取消任何政治話題討論及回覆

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。