michael 發表於 2016-3-20 11:44

討論下都唔得,有無金惡呀?一睇就知揾其他廠托dts:x上去啦,係度講有什麼問題呢?

mksoundhk 發表於 2016-3-20 11:45

nebb 發表於 2016-3-20 08:06 static/image/common/back.gif
聰明的消費者一眼就知道,好的產品落在差的代理手中,只会是AV消費者的不幸。
其實應电郵anthem總公司,令 ...

而家個代理點都好過之前個代理別蕉啦
以師兄之見,何謂好代理?

yuppi 發表於 2016-3-20 11:56

michael 發表於 2016-3-20 11:44 static/image/common/back.gif
討論下都唔得,有無金惡呀?一睇就知揾其他廠托dts:x上去啦,係度講有什麼問題呢? ...

你問下有在場既 ching 就知發生咩事, 從來冇 dtsx 對 dts 呢一回事.

實情係主辦單位只提供一段 atmos star wars game 影片俾大家參考, 其餘各代理自帶兩段影片去介紹自己部影既特性.

馬仔揀咗兩段 DTSX 影片, Y 記揀咗三段 5.1 及 7.1DTS 短片, P 記揀咗兩段 ATMOS 影片

Anthem Facebook 認為應該所有機全部播相同影片所以退出, 事情就係咁簡單.

討論完全冇問題, 響吾知情況下抹黑其他代理同網站就真係不當, 咁攪法以後仲邊有代理借機攪活動.

如果好似你地講到咁吾公平, 咁 Y 記咪仲慘, 用 5.1 DTS 去 PK DTSX.....

michael 發表於 2016-3-20 12:32

yuppi 發表於 2016-3-20 11:56 static/image/common/back.gif
你問下有在場既 ching 就知發生咩事, 從來冇 dtsx 對 dts 呢一回事.

實情係主辦單位只提供一段 atmos st ...

係公平的原則下,其他機冇dts:x就應該大家都無就最公平,如果有機有,有機冇,我係Anthem 我都唔玩,好正常。

pac 發表於 2016-3-20 12:50

yuppi 發表於 2016-3-20 11:56 static/image/common/back.gif

其實要PK的話。
一段STAR WAR ATMOS 已經可以有結果。
每架機都可以播到。
其他機無DTS X咪唔比此㖽目LAW.
無壞嘅。
無人話要A機播DTS 去PK B機的DTS X喎。

yuppi 發表於 2016-3-20 12:53

michael 發表於 2016-3-20 12:32 static/image/common/back.gif
係公平的原則下,其他機冇dts:x就應該大家都無就最公平,如果有機有,有機冇,我係Anthem 我都唔玩,好正 ...

已經講咗主辦單位只提供一段 atmos star wars game 影片俾大家參考, 其餘時間係各代理介紹自己部機播自選影片.

從來都尊重 Anthem 決定, 但亦吾覺有任何吾公平, 主辦單位亦冇可能吾俾 d 代理介紹下自己部機既強項.

馬仔揀 DTSX 因為佢已經 support, Y 記揀 5.1 因為想突顯佢 CINEMA DSP HD3 既效果, 如果因為 anthem 吾同意自選影片而取消各代理自我介紹時段, 咁對其他代理亦吾見公平.

不過 anthem 既決定的確係雙失, 如果佢有參加今日最少有幾位 ching 會落 order 買機....包括我在內.

chengvin 發表於 2016-3-20 13:23

尼個遊戲規則Ok喎。有蘋果同蘋果比,跟住比你自己發揮。不同音色各有所好。

albert@sajco 發表於 2016-3-20 14:34

其實不看價位問題,亦不討論這次安排是否公平,個人認為 Anthem 應該可以有把握贏一仗,仲是沒有 dtsX,因為大家玩開是會理智分析質量、表現等原素。但出了街活動不戰而退,反對品牌與代理影像有損,上面都有師兄提過,不是話投訴到品牌總公司,就是話如果出戰,最少有幾位師兄會落單,這樣清楚見到是次決定故此失彼。

另外,馬仔真在完全沒期待的情況下有這種表現及聲底,與以往型號比較,明顯有優勢企出一席位。Yamaha 表現是依然估我,CINEMA DSP HD3 做得很正的空間感。反之,對 Pioneer 表現最失望,雖然臨危受命,代理勇氣可嘉,但不竟大家是想來看一場 PK 戰,這次真是高下立見。講開勇氣可嘉,KEF 非常有 guts,竟能在自己主場玩到其它拾仔,可能自知這環其弱原故,這次換左 JL 及大地震,是此場感覺最好一次,KEF 自家拾仔真是要不得,而入牆喇叭就感覺一般,相信下次可轉玩 JBL 或 B&W 就更正!!

michael 發表於 2016-3-20 15:05

albert@sajco 發表於 2016-3-20 14:34 static/image/common/back.gif
其實不看價位問題,亦不討論這次安排是否公平,個人認為 Anthem 應該可以有把握贏一仗,仲是沒有 dtsX,因 ...

{:1_328:} {:1_328:} 真的嗎?如果真的,我想試JL夾KEF REFERENCE呀。

bigair 發表於 2016-3-20 23:22

呢次比拼,我都有份參與,我就真係唔覺有乜唔公平,大家只pk大家都有既功能,一套starwar,乜原素都有在內,相信anthem係可以應付,之後再用其他片介紹自己的特性,如果A牌覺得無dtsx就一定唔夠其他機好聲,未免大睇小自己的品牌啦,而大會亦無加入自己的意見入去,所有感受都係觀眾自己的得著
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: Anthem AVM60

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。