關大爺 發表於 2016-2-18 18:41

{:6_193:}{:6_195:}

EDED103 發表於 2016-2-19 09:28

PhantomGTR 發表於 2016-2-18 17:47 static/image/common/back.gif
Hv fun!

現在錄電視真係好方便,我下一步係呢個 weekend 睇下HD 入面呢file 係乜嘢格式。(如 ...

好啊, 多謝分享! {:6_128:}

shinecll 發表於 2016-2-19 13:01

PhantomGTR 發表於 2016-2-18 17:47 static/image/common/back.gif
Hv fun!

現在錄電視真係好方便,我下一步係呢個 weekend 睇下HD 入面呢file 係乜嘢格式。(如 ...

駁個HD去電腦應該唔能直接讀到錄影檔案
個HD經過電視format後可能有加密或者file system唔係FAT/NTFS
要搵方法破解先得

PhantomGTR 發表於 2016-2-19 13:04

shinecll 發表於 2016-2-19 13:01 static/image/common/back.gif
駁個HD去電腦應該唔能直接讀到錄影檔案
個HD經過電視format後可能有加密或者file system唔係FAT/NTFS
要 ...

Right, 我將會 mount 呢個 HD 去 ubuntu 電腦到睇。

EDED103 發表於 2016-2-20 02:08

話説小弟再番睇侏羅紀世界, 畫面係直出4k比Pan記電視的, 依加無論畫面色彩,細緻/流暢度,立体感都有很大提昇, 如圖有某些場景畫面已接近/超過40Mbps, 配合Rainbow Fish HDMI 真係有很正面的發揮~{:6_211:}

anthony.figure 發表於 2016-2-23 06:05

恭喜師兄
我想問你部機有無dse同角位有無漏電咁,我早幾日入手畫質好滿意,係有少少dse同個右上角邊框鬆鬆地。。。。但係無漏光,而家唔知叫唔叫信興入屋睇一睇好。。。。。

PhantomGTR 發表於 2016-2-23 12:10

anthony.figure 發表於 2016-2-23 06:05 static/image/common/back.gif
恭喜師兄
我想問你部機有無dse同角位有無漏電咁,我早幾日入手畫質好滿意,係有少少dse同個右上角邊框鬆鬆 ...

請問師兄 dse 係乜嘢?{:1_254:}

anthony.figure 發表於 2016-2-23 12:39

Dse即係dirty screen effect

PhantomGTR 發表於 2016-2-23 12:58

anthony.figure 發表於 2016-2-23 12:39 static/image/common/back.gif
Dse即係dirty screen effect

i see, thanks!

EDED103 發表於 2016-2-23 15:19

anthony.figure 發表於 2016-2-23 06:05 static/image/common/back.gif
恭喜師兄
我想問你部機有無dse同角位有無漏電咁,我早幾日入手畫質好滿意,係有少少dse同個右上角邊框鬆鬆 ...

Hi ching, 我部機又無DSE同漏光喎,整体上都好滿意,亦無邊框不良情況, ching最好找信興師父睇一睇好d呀~

請問ching買左幾大呎吋形号呢?

記得當日信興師父都好好服務, 可以幫我拆走入電源線的固定架, 另我可以用番自己的電源線, 因為唔拆走会頂住入唔到的~

頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: 年廿八汁紙箱:Panasonic TH-55CX700H+彩虹魚Rainbow Fish Fiber Optic HDMI

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。