mathey 發表於 2016-1-20 11:24

聖誕節之無線新體驗-BE6

今日開呢個POST, 其實都係全靠女朋友獨具慧眼及英明選擇, 才令小弟有幸一嘗無線耳機滋味....(例牌要比女王聽到既說話, CHING們明白的....)

講番隻耳機先, 當收到果時, 真係打左個突, 心諗, 呢隻咩牌子黎..
佢又係邊到比人呃.....
雖然packing都幾靚仔, 但藍芽耳機呢家野, 真係大廠都唔算好聲.... 會唔會中伏呢..{:6_125:} {:6_126:}

packing上見到support aptx / aac ..
到拆開之後, 種感覺就好似係禾稈入面見到粒珍珠咁...{:6_128:}
隻耳機種金屬感... 我好buy {:6_134:}

事不宜遲, 第一時間拆出黎帶上耳仔聽!
結果竟然係喜出望外, 無論係層次同埋埋身感, 以一隻藍芽耳機黎講, 絕對夠做有突!
鐘意聽bass既朋友可能會覺得低音不足, 呢樣對我黎講都係一個壞處, 下潛力不足, 唔夠實淨.. 不過暫時試過既藍芽耳機唔算多, 所以唔知呢樣係咪藍芽耳機既通病, 但確實低音比較失色,
而人聲就真係不得了, 雖然我都無問女友呢隻野幾錢, 但有日係沙田cd warehouse見到{:8_403:}
聽人聲又未敢講係值回票價. 但完成覺得交足功課
音場唔算闊, 但details位做得足, 人聲埋身感同埋層面度都十份滿意!
由其是試聽既時候adele, 本身佢把聲穿透度已經好強, 但我自己都無expect到用藍芽耳機可以發揮到出黎..
以音色黎計, 呢隻應該係我聽過既藍芽耳機入面算係最出色,
敗筆我覺得有兩樣喇... 第一係低音唔好, 第二係金屬穀有小小重.. 雖然佢有外置耳托, for運動時用, 但依然聽得耐覺得有小小重

結論係,
個衰婆都幾好眼光既, 簡耳機同簡人一樣{:6_174:} {:6_174:} {:6_174:} {:6_174:}

下回提要: (又一金屬感耳機)

kleung 發表於 2016-1-20 19:58

咩價位{:6_178:} 可以聽幾多粒鍾

mathey 發表於 2016-1-21 15:25

kleung 發表於 2016-1-20 19:58 static/image/common/back.gif
咩價位 可以聽幾多粒鍾

around 1k左右, 粗略推算大概5個鐘左右@@

fotobuzz 發表於 2016-3-27 14:13

呢部機我都用咗兩三個月,整體質素唔錯,聲靚,戴得舒服,電都勉強用到一日,接收範圍OK, 插部電話落後褲袋,都唔會窒,之前用過Jabra Rox, 接收真係唔多掂,不過有個問題,條線嘅駁口位做得唔好,好易爛。

mathey 發表於 2016-3-29 16:05

fotobuzz 發表於 2016-3-27 14:13 static/image/common/back.gif
呢部機我都用咗兩三個月,整體質素唔錯,聲靚,戴得舒服,電都勉強用到一日,接收範圍OK, 插部電話落後褲袋 ...

師兄....你講得無錯.. 我果條已經爛左==
頁: [1]
查看完整版本: 聖誕節之無線新體驗-BE6

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。