kyle7 發表於 2016-1-20 02:49

大食怪 發表於 2016-1-20 02:36
哈哈   香港代理 , 今期真係想搵到盡 ! ! !

出到哩一招 . 遲下可能你唔係用 Vmoda 嘅耳機 , 都 ...

好彩我有隻XS~~XDXDXDXD

kyle7 發表於 2016-1-20 02:52

會唔會係之前有用vantam嘅人亂換opamp, 換壞左跟住攞去整?

Hoyan 發表於 2016-1-20 09:52

其實所有電子產品,保養前内自己拆開部機保養都會無效,好正常啫。

大食怪 發表於 2016-1-20 13:11

Hoyan 發表於 2016-1-20 09:52 static/image/common/back.gif
其實所有電子產品,保養前内自己拆開部機保養都會無效,好正常啫。

師兄 , 但係佢個設計 係預你自己换 opamp .

就等如佢自已 D 手提耳擴 , 例如 vantam ,哩個係佢個賣點 !

又好似 , 有 D , DAP 比你换咭 , 例如 HiFi man .

又好似 , 膽擴 , 預你自行換膽調節音色 , 例如 ALO Dual mono .

dehalt 發表於 2016-1-20 13:37

大食怪 發表於 2016-1-20 13:11 static/image/common/back.gif
師兄 , 但係佢個設計 係預你自己换 opamp .

就等如佢自已 D 手提耳擴 , 例如 vantam ,哩個係佢個賣點 !

師兄就心水清,講得啱
代理自己post條社長教人換opamp既片上去公諸同好,然後話唔可以自己換,自相矛盾

定價貴過日本勁多,但諸多限制
咁如果我買多款opamp,定時想轉下音色,咪每次都要去搵人搞?仲要唔知使唔使收錢。
簡直不知所謂

cyrusp 發表於 2016-1-20 13:59

如果如佢fb所講就大獲啦,希望唔會有人傻傻下1腳同8腳插錯啦

cyrusp 發表於 2016-1-20 14:04

唔知部機有無設保護電路,如部機無設保護電路,燒opamp事小,一陣條ve6之類有咩三長兩短就興奮了,事關之前真係有某產品因追求音質極致無整保護電路,一出直流就係咁先

大食怪 發表於 2016-1-20 16:49

cyrusp 發表於 2016-1-20 14:04 static/image/common/back.gif
唔知部機有無設保護電路,如部機無設保護電路,燒opamp事小,一陣條ve6之類有咩三長兩短就興奮了,事關之前真 ...

問題係 , 如果用家因自己嘅失誤 ( 除咗 , opamp 插錯位 , 也可以部機入咗水 ) , 哩 D 都唔関代理事 , 保用唔包 , 是 常識 吧 !

但係佢講 , 如果唔用 venturecraft 自家嘅 opamp ,就無保用 ! 即是你自己換粒 muses 02 落去都唔得 !

就算你咁支持佢 , 假設佢出咗 幾種 opamp ,你買晒 , 但突然你想轉音色玩 , 請你撘車去佢指定地點换 , 否則.........無保用 !

大食怪 發表於 2016-1-20 17:06

就算你咁有誠意 , 特登撘車去换 opamp ,但换咗之後即場聽 , 但發覺唔夾你嗰日隻耳機 , 可能又要再换 。

你知啦 , 玩哩 D 嘢 , 就係好玩在自己將 D 器材 配來配去 , 但而家要人幫你 , 左换右换 , 人地唔介意 , 可能你都唔好意思啦 !

又唔知要唔要預約 , 如果要預約 , 又未必啱你時間 ,到時乜嘢興趣都無晒啦 !

windwolf447 發表於 2016-1-22 18:45

更新左新firmware,依家lock機制可以關閉屏幕了,唔洗成日等佢自已關,哂電
頁: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: 最後都係簡左佢……Venturecraft Valoq 開箱小分享 (& 對比Onkyo)!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。