warmmjs 發表於 2015-12-29 02:37

支持師兄, DENON 今年及2016都幾難輸,日本仔醒晒,唔同前2年.

freeman2006 發表於 2015-12-29 08:30

timmy 發表於 2015-12-7 13:58 static/image/common/back.gif
2200真不錯,我毒我細佬,同日試了先鋒,馬仔,天龍,最得都係2200,重要明顯,加上基本功能有晒,底用 ...

2200正到喊,同級比絕對贏晒{:1_351:}

rwmchan 發表於 2015-12-29 08:37

唔知宜家2200最平做到幾錢, 有師兄可以pm我

johnlau 發表於 2016-1-25 15:26

早兩日終於收左對入門級atmos-enabled speakers (onkyo skh-410), 初步setup左, 本來買左腳架升高左對前置(因地櫃長期有雜物 ><), 但由於atmos 反射要放高少少, 於是而家左邊隻atmos 放上腳架, 右邊個隻放上鋼琴頂, 離地大概一米左右啦, 前置暫時就係地櫃再疊高兩個紙盒唔使俾D 雜物阻止.

試左幾套atmos demo, 情感上覺得多左D包圍聲, 最開心可能只係播atmos 片時見到部amp 點到燈(出atmos字樣), 應該心理作用多於實際作用. :P

tsoicat 發表於 2016-1-25 22:50

新手一問,請問今個系列denon 既聲會唔會爆得滯呢

johnlau 發表於 2016-1-26 11:26

tsoicat 發表於 2016-1-25 22:50 static/image/common/back.gif

唔明點樣爆得滯, 暫時我都唔會開得太盡, 只係中置較大聲少少等人聲出D.

rwmchan 發表於 2016-1-26 11:47

tsoicat 發表於 2016-1-25 22:50 static/image/common/back.gif

爆咪降低小小音量{:1_253:}

Giyan 發表於 2016-2-21 12:41

小弟新手,正新入此机,但發現待機直出時(由機頂盒不閞擴音機出丅V有畫但聲音不正常問題,打上維修中心叫換HDMI線,已換高速綫也冇改善,己用襾個高清機頂盒一樣有問題,不知各大大有否意見提供,謝11

johnlau 發表於 2016-2-24 10:20

Giyan 發表於 2016-2-21 12:41 static/image/common/back.gif
小弟新手,正新入此机,但發現待機直出時(由機頂盒不閞擴音機出丅V有畫但聲音不正常問題,打上維修中心叫換H ...

點樣聲音不正常? 我而家係set 唔開amp default nowtv 出, 聲音由電視出 (熄哂hdmi control / arc)

Giyan 發表於 2016-2-28 00:55

johnlau 發表於 2016-2-24 10:20 static/image/common/back.gif
點樣聲音不正常? 我而家係set 唔開amp default nowtv 出, 聲音由電視出 (熄哂hdmi control / arc) ...

頁: 1 2 3 4 [5] 6
查看完整版本: 終於買左Denon新玩具

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。