小瑟 發表於 2015-11-28 08:35

wadee 發表於 2015-11-20 22:39 static/image/common/back.gif
大變身

都真係幾大架~~{:6_139:}

小瑟 發表於 2015-11-28 08:38

keke323 發表於 2015-11-21 10:04 static/image/common/back.gif
大王真幸福

我好努力咁...........申請架!!!

fm31331 發表於 2015-11-28 08:51

小瑟 發表於 2015-11-28 08:16 static/image/common/back.gif
都唔一定既, 天花定位定得好, 再埋調返你應D既音壓, 都可以唔差架, 其實最好我覺得等埋ATMOS出新果碟試直 ...

大王,係呀果隻試機碟真係好正,好多特別音效試。{:6_193:}
另外你揀咗乜嘢喇叭線駁上面喇叭?{:6_176:}

hangson 發表於 2015-11-28 10:38

小瑟 發表於 2015-11-28 08:22 static/image/common/back.gif
幸福到你呢~~~

準時上繳中央就可以! {:6_138:}

小瑟 發表於 2015-11-28 15:59

philippe 發表於 2015-11-21 11:34 static/image/common/back.gif
裝置得好靚仔,你一個人做

成家得我一個男人,個女有幫手吸下塵既。{:6_207:}{:6_207:}
(Post76 Android 手機版送出)

小瑟 發表於 2015-11-28 16:00

jackiese 發表於 2015-11-21 11:39 static/image/common/back.gif
請問大王 神5用來聽歌好嗎

用神五聽歌一定比Xpa-5好,再幼滑一點呢。

小瑟 發表於 2015-11-28 16:03

sharkpigyu 發表於 2015-11-21 12:01 static/image/common/back.gif
恭喜大王!正到無朋友!大王 我想問下呢你對kef前置上面個兩隻老鼠 放左係咪真係對音質有改善架? 我之前見 ...

希望我覆呢個post前你未買啦,其實我真係聽唔出隻野有咩分別,不過買左返來咪擺下囉,2Channel一定有分別的,不過我又真係聽唔出,同埋隻鼠應該放器材頂會明顯D既。{:6_188:}{:6_188:}

小瑟 發表於 2015-11-28 16:07

yessunny166 發表於 2015-11-21 16:28 static/image/common/back.gif
好羨慕ching既器材,好整齊,我買左套mi5都仲未得閒睇

我羨慕你地d機多d啦,地方又大,又係地政老總…{:6_194:}

小瑟 發表於 2015-11-28 18:56

mkl 發表於 2015-11-21 18:24 static/image/common/back.gif
請問大王lx89同7200wa既評價及分別

玩左二套機既我都好多人見面時問過我,咁講,要Detail,走高清同Sharp效果,定位好出既,89會岩D, 不過要留意一下D喇叭配搭,如果再搭 Wharfedale就真係會有D過火,但以我用KEF玩同軸單元來講,真係控制得到,而夾埋隻12" SB12就岩岩好補到位,要玩定位同環繞效果,好滿足。

到7200WA勒,講真,玩左一年都真係超滿意,天龍果份力水彭拜感,音質上既豐富感,真係好難揾到其他品牌去代替,7200WA可以將整個喇叭修正成一個完整的系統,即係你唔會聽到不同喇叭聲箱大小同設計不同另聲音既差別減小,所以係包圍感同連貫性都做得好正。

其實講功能7200WA可以玩埋AURO 3D, 本來我都唔想換機,不過聽得呢度師兄太多換機分享,加上幾年前試過部85竟然可以係小瑟中前置咁短短既位置都聽得到聲音走向呢下定位野,到依家都仲係好深刻,係批左FH喇叭工程之後,最終就………換西裝勒。{:6_238:}{:6_238:}{:6_238:}{:6_238:}{:6_236:}{:6_236:}{:6_236:}{:6_236:}{:6_235:}{:6_235:}{:6_235:}{:6_235:}

minghong 發表於 2015-11-29 12:49

套西裝好靚仔~~~
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10
查看完整版本: 到我到我, 大執位整到我隻野咁, Pioneer LX88+LX89一套西裝到著.

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。