apple1711 發表於 2015-10-11 23:07

昨天早上,我收到從KEF送來的兩個紙皮箱....

話說小弟玩影音已差不多5年時間(但仍然係新手咩都唔識).....5年來都無升級過,亦少上來左呢度 .....到左今年2015年,部panasonic bd player突然壞左之後,小弟就再次好似5年前咁不停上來呢度,搵下bd player d料,結果好快就買左Pioneer BDP LX-88....亦得知原來而家d av amp比5年前買既安記608多左好多野玩,又見安記新機RZ800做promotion送atmos-enabled speaker,所以部608無病無痛都照入左RZ800.....

有左RZ800後試玩過DLNA, 先發現用左5年既alumni 5.1(呢5年來小弟既av組合用途係60%睇戲40%打機0%聽歌)只適合用來睇戲....於是又上來搵下料,結果又中毒了......小弟蝸居放唔落R700, R300....R100卻算係可以放得落.....於是計劃2016年初出手買R100+R200c....

點知呢頭先計劃完,果頭又係呢度見到有師兄報料,話KEF 54週年生日所有貨品75折優惠, 於是即刻去問老婆大人“意見“,佢答得好快:“可以早買早享受又可早買平幾千,點解唔早d買呀?“ 好呀~多謝老婆大人既permit~!Go!go!go~!

等左兩個鐘,兩個紙皮箱終於到來~!終於都加入KEF用家行列~!

開箱! R200c真身~!真係好靚仔,好鐘意R糸列既設計~!

R100真身~! 同小弟用開既alumni 2比,R100已算係龐然巨物.....

R200c裝好~!

R100暫時裝好,欠黑麻石! 仲有LS-603無貨要訂,要10月尾先返貨.....

用得R100+R200c,  睇來隻Sub仔alumni 9遲早都係要換埋佢架啦....又係時候諗定遲d點氹老婆比我買sub仔啦~!

keke323 發表於 2015-10-11 23:17

恭喜 ching {:6_195:}{:6_196:}
反正都係個 size 差唔多...點解唔買 R300 {:6_141:}

edlsang 發表於 2015-10-11 23:21

Good ! {:6_193:}

ilyubb51 發表於 2015-10-11 23:28

點解唔買 R300 X2{:6_141:}

關大爺 發表於 2015-10-11 23:34

{:6_195:}{:6_178:}

paulonmi 發表於 2015-10-11 23:47

{:6_195:}正呀 點解要揀ls 603唔選其他既

ahtau 發表於 2015-10-12 00:49

{:6_193:}{:6_195:}{:6_231:}

點解唔買 R300 X 3{:6_222:}{:6_188:}{:6_136:}

{:6_183:}Ching{:6_189:} , 0甘都好 {:6_176:} 兩三個禮拜又可以再開箱喇 {:6_190:}

Moliu216 發表於 2015-10-12 01:00

之前有位師兄都要偷天換R300{:6_183:},但都恭喜樓主加入KEF{:6_195:},慢慢㷛{:6_193:}
(Post76 Android 手機版送出)

ahtau 發表於 2015-10-12 01:07

Moliu216 發表於 2015-10-12 01:00 static/image/common/back.gif
之前有位師兄都要偷天換R300,但都恭喜樓主加入KEF,慢慢㷛
(Post76 Android...

歷史不嬲都係重複再發生架喇 {:6_187:} {:6_200:}{:6_201:}{:6_203:}{:6_179:}{:6_176:}
0甘先係樂趣嘛 {:6_183:}

stjo 發表於 2015-10-12 02:27

俾我一定買R300,R100會好快唔夠玩。
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 昨天早上,我收到從KEF送來的兩個紙皮箱....

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。