lookfrance 發表於 2015-10-10 23:05

MDLP 發表於 2015-10-10 22:53 static/image/common/back.gif
我唔明師兄你點解買隻 590 ?
590肯定高過1400
視覺上仲比1400大隻

MDLP師兄,我surround上唔到牆,唔想用書架, Studio 590 單元放surround位置,離耳仔8呎,咪買隻高大D,又有雙8吋低音的Studio 590。如果唔好我可以換其他野。

MDLP 發表於 2015-10-10 23:13

lookfrance 發表於 2015-10-10 23:05 static/image/common/back.gif
MDLP師兄,我surround上唔到牆,唔想用書架, Studio 590 單元放surround位置,離耳仔8呎,咪買隻高大D, ...

咁就買夠四隻590
反正筆直都爆咗廠

lookfrance 發表於 2015-10-10 23:17

MDLP 發表於 2015-10-10 23:13 static/image/common/back.gif
咁就買夠四隻590
反正筆直都爆咗廠

Surround Back一定要上牆{:8_385:}

MDLP 發表於 2015-10-10 23:18

lookfrance 發表於 2015-10-10 23:17 static/image/common/back.gif
Surround Back一定要上牆

surround back 用 530
不過是夾硬嚟因為
590最近有92dB
530較遠得86dB

lookfrance 發表於 2015-10-10 23:21

MDLP 發表於 2015-10-10 23:18 static/image/common/back.gif

我唔識所以問下你,如果用530夠唔夠?因為低音唔夠6吋,因要Surround Back放高少少? 所以離耳仔有4米。 謝謝!

MDLP 發表於 2015-10-10 23:23

lookfrance 發表於 2015-10-10 23:21 static/image/common/back.gif
我唔識所以問下你,如果用530夠唔夠?因為低音唔夠6吋,因要Surround Back放高少少? 所以離耳仔有4米。...

side surr離耳仔有幾遠 ?

lookfrance 發表於 2015-10-10 23:29

MDLP 發表於 2015-10-10 23:23 static/image/common/back.gif
side surr離耳仔有幾遠 ?

Side surround的牆離耳仔 300 CM

MDLP 發表於 2015-10-10 23:38

lookfrance 發表於 2015-10-10 23:29 static/image/common/back.gif
Side surround的牆離耳仔 300 CM

唯有四隻surr及天花用 JBL L820
用Crown Dci 8|300推

lookfrance 發表於 2015-10-10 23:39

MDLP 發表於 2015-10-10 23:18 static/image/common/back.gif
不過是夾硬嚟因為
590最近有92dB

師兄我唔明呢個關係,可以講多少少?

MDLP 發表於 2015-10-10 23:41

lookfrance 發表於 2015-10-10 23:39 static/image/common/back.gif
師兄我唔明呢個關係,可以講多少少?

你右邊surround無牆靠?
頁: 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22
查看完整版本: 320呎玻璃屋玩家庭影院 (現已改為430呎客廳玩,170樓附...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。