kyle7 發表於 2015-9-11 10:26

睇下上面條link 幫唔幫到手

fshair 發表於 2015-9-11 16:52

N5配咩耳機好呢, 請推介下{:1_352:}

ozrayyau 發表於 2015-9-11 19:34

kyle7 發表於 2015-9-11 10:26 static/image/common/back.gif
睇下上面條link 幫唔幫到手

Thanks, 有睇過, 佢話用鑼絲批推隻頭出嚟, 但冇講原廠有冇膠水同點整甩。我係拆唔開佢{:6_132:} {:6_133:}

ozrayyau 發表於 2015-9-11 19:41

Hoyan 發表於 2015-9-11 07:07 static/image/common/back.gif
引刀成一快,剪左佢!

師兄指教下{:6_195:}

ozrayyau 發表於 2015-9-11 20:50

fshair 發表於 2015-9-11 16:52 static/image/common/back.gif
N5配咩耳機好呢, 請推介下

為咗覆師兄, 特登揾出, 唔知放咗喺邊嘅 ie800, ie8, K3003k 同 SE425, 加上近來主力嘅 Sony A3, EX1000, UE Fi10, Marshall mode EQ, 同年初北海道買, 加原裝升級線, 聽完又煲, 煲完又聽但都唔滿意嘅 im04{:6_199:}

我中咗 N5 毒, 因為連暗黑嘅 04 都比我有啲通透嘅感覺, 之前用咗大概十零個組合推 04 都未啱聽過, N5 {:6_222:}

fshair 發表於 2015-9-11 21:47

ozrayyau 發表於 2015-9-11 20:50 static/image/common/back.gif
為咗覆師兄, 特登揾出, 唔知放咗喺邊嘅 ie800, ie8, K3003k 同 SE425, 加上近來主力嘅 Sony A3, EX1000,...

多謝師兄分享,揾日試下先{:1_328:}

kyle7 發表於 2015-9-11 23:10

ozrayyau 發表於 2015-9-11 20:50
為咗覆師兄, 特登揾出, 唔知放咗喺邊嘅 ie800, ie8, K3003k 同 SE425, 加上近來主力嘅 Sony A3, EX1000,...

師兄覺得以上最夾係邊隻?

kyle7 發表於 2015-9-11 23:12

ozrayyau 發表於 2015-9-11 19:34
Thanks, 有睇過, 佢話用鑼絲批推隻頭出嚟, 但冇講原廠有冇膠水同點整甩。我係拆唔開佢 {:6_133: ...

應該要用風筒吹吹果個位, 之後用螺絲批加鎚仔,但哩個process 我淆底。。。

ozrayyau 發表於 2015-9-12 05:31

kyle7 發表於 2015-9-11 23:12 static/image/common/back.gif
應該要用風筒吹吹果個位, 之後用螺絲批加鎚仔,但哩個process 我淆底。。。 ...

都試過啦, 唔多就手, 2100W 風筒吹幾分鐘, 個座都有啲辣手都唔得{:6_191:} 又驚太熱變型{:6_192:}

ozrayyau 發表於 2015-9-12 06:48

kyle7 發表於 2015-9-11 23:10 static/image/common/back.gif
師兄覺得以上最夾係邊隻?

A3 低音好正, UE Fi10 通透飄逸, EX1000 自然像真, ie8 音樂味濃{:6_179:} .......

Sorry, 師兄呢個問題好難答, N5 近乎百搭, 如果師兄有其它耳機, 試試係咪推乜都好似樣?

不過我用兩張 128 有啲問題, 而家試緊, 睇下係唔係記憶咭問題。
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: 到我開 N5

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。