jj3380 發表於 2015-6-3 17:32

多謝各位大大比面同加分,上咗大陸兩日,完全上唔到76{:6_121:}忍得好鬼辛苦。

其實呢次玩atmos最大難度挑戰係如何倒釣天花4隻喇叭同埋由黑變白,另外再要走4條入牆喇叭線,真係思考咗好耐先至去馬,係呢度多謝Wadee兄幫小弟度身訂造倒釣天花喇叭4件鋼板同d膠腳鼎,萬分感激{:6_127:}

今次整套組合改變主要加多4隻jbl studio530做後置surround喇叭,將之前的surround喇叭全部降低到接近耳仔水平,另外原本4隻L820就噴了白漆裝上天花(貪佢夠薄)做Atmos,至於後級就加入部Crown dci4/300推後置4隻,Sunfire用嚟bi amp推中置及Atmos喇叭,至於拾仔由之前Rythmik雙15"改為jbl prx18吋。

現在等埋8802A開箱就可以正式開聲,希望盡快set好套机向大家分享報告,謝謝!

moomoo 發表於 2015-6-3 17:46

jj3380 發表於 2015-6-3 17:32 static/image/common/back.gif
多謝各位大大比面同加分,上咗大陸兩日,完全上唔到76忍得好鬼辛苦。

其實呢次玩atmos最大難度挑 ...

JJ兄很久不見,你幾時設定好,等我來感受下乜孔流血{:8_394:}

buji 發表於 2015-6-3 17:50

超勁{:6_181:}
(Post76 Android 手機版送出)

臭鼬鼠 發表於 2015-6-3 17:55

jj3380 發表於 2015-6-3 17:32 static/image/common/back.gif
多謝各位大大比面同加分,上咗大陸兩日,完全上唔到76忍得好鬼辛苦。

jj3380兄、我想知你對 l820邊度買、請收pm

goodies 發表於 2015-6-3 19:07

jj3380兄
please pm to me how much is your 8802! THX

jj3380 發表於 2015-6-3 19:33

唔好意思各位,我未必買得算平,所以價錢唔好講啦,總之全部係旺角區可以問到同買到的。

wadee 發表於 2015-6-3 20:09

你開箱又拖我落水
唔好客氣{:6_136:}

wadee 發表於 2015-6-3 20:11

要唔要幫手破處??{:6_139:}

jj3380 發表於 2015-6-3 20:55

送咗嚟都要星期六先得閒攪,wadee兄星期六有空咪.......{:6_222:}

wantai288 發表於 2015-6-3 22:39

jj3380 發表於 2015-6-3 20:55 static/image/common/back.gif
送咗嚟都要星期六先得閒攪,wadee兄星期六有空咪.......

c兄,我星期六有空,要唔要幫手。
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: 已upgraded 双18又downgrade番array1400

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。