manblood 發表於 2015-6-24 02:03

wantf1 發表於 2015-6-24 00:57 static/image/common/back.gif
好複雜,唔明

哈哈…唔明好過明{:6_187:}
(Post76 Android 手機版送出)

manblood 發表於 2015-6-24 13:31

紫銅喇叭線煲左幾日,雖然只是single wire+jumper...但已經好正,,,,聲音越聽越有,細節越黎越多,久久不能忘懷{:6_139:}{:6_139:}{:6_139:}{:6_138:}

wantf1 發表於 2015-6-24 19:40

manblood 發表於 2015-6-24 13:31 static/image/common/back.gif
紫銅喇叭線煲左幾日,雖然只是single wire+jumper...但已經好正,,,,聲音越聽越有,細節越黎越多,久久 ...

人血兄,你果條野咁正,係點樣樣結構形成,幾條芯一束,用幾MM芯1支,唔好毒完人就走{:6_124:}

manblood 發表於 2015-6-25 13:38

wantf1 發表於 2015-6-24 19:40 static/image/common/back.gif
人血兄,你果條野咁正,係點樣樣結構形成,幾條芯一束,用幾MM芯1支,唔好毒完人就走...

你有由頭到尾睇個post就唔會問呢啲野{:6_199:}{:6_132:}

manblood 發表於 2015-6-25 17:52

我又唔執輸,訂返個軚盤,,,順便買埋蕉同熱縮通{:6_175:}{:6_174:},,,,但2.0mm有啲變左色{:6_168:}

malretep 發表於 2015-6-25 18:39

買定花生先{:6_208:}

manblood 發表於 2015-6-25 22:57

malretep 發表於 2015-6-25 18:39 static/image/common/back.gif
買定花生先

跟你地學下野{:6_238:}

manblood 發表於 2015-6-27 21:28

忍唔住動手,,,,剪少少試下,剛好8條1.5mm入到條蕉,,,,剪過真係銅線黎,{:6_193:}
開線,再4條入縮,2束做一極,,,将原有線做高,新做插低音,,,,一開聲,嘩{:6_200:}{:6_199:}好難聽兼核突,,,,煲下先啦{:6_187:}{:6_186:}{:6_202:}

KING 發表於 2015-6-28 00:33

manblood 發表於 2015-6-27 21:28 static/image/common/back.gif
忍唔住動手,,,,剪少少試下,剛好8條1.5mm入到條蕉,,,,剪過真係銅線黎,
開線,再4條入縮 ...

8X1.5mm 會唔會太粗呀,{:6_141:} 喇叭線黎講真係有點over左喎!{:6_136:}

manblood 發表於 2015-6-28 01:20

KING 發表於 2015-6-28 00:33 static/image/common/back.gif
8X1.5mm 會唔會太粗呀, 喇叭線黎講真係有點over左喎!

煲下先,如果唔好,咪溝啲幼嘅落去{:6_182:},,,好易姐
頁: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14
查看完整版本: 紫銅喇叭線 : bi-wire --》 雙銅出海。。。HOLLY Cow

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。